Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | 19/06/2024

Scroll to top

Top

Umbre și Lumini @ Orizont

Umbre și Lumini @ Orizont
Nistor Laurențiu

17 mai – 14 iunie

Filiala Arte Decorative vă invită șă participați la vernisajul expoziție 1Umbre și Lumini” semnată de Silvia Șerban, care va avea loc la galeria de artă Orizont, vineri, 17 mai 2019, orele 19.00.
Expoziția va fi prezentată de regizorul Radu Igazság.

După 30 de ani de activitate în industria textilă, domeniul imprimerie, Silvia Șerban ne invită în spațiul galeriei de artă Orizont să vizionăm ultimele sale lucrări de artă decorativă având la baza tehnica imprimeului.

Deși doamna Șerban este formată ca grafician, ea aparține celei de a doua generație absolvenți care au pus bazele imprimeului textil din Institutului de Arte Plastice „Ion Andreescu” din Cluj, avându-l ca profesor pe Iosif Bene (1903 – 1976), cunoscut pictor și grafician dar care a condus și organizat catedra de arte textile de la Cluj.

Motivul ales,Umbre și Lumini, lansat de Silvia Șerban, ne stârnește spre o analiză personală asupra suișurilor și coborâșurilor din viața cotidiană, artista fiind familiarizată cu schimbările majore în carieră dar și în viața personală. Din 2015, artista trăiește și lucrează în Canada și, în paralel, în București
–––––––––––––––-
Silvia Șerban s-a născut la Cluj in 1936 si a absolvit Institutului de Arte Plastice „Ion Andreescu” (secția Artă Decorativă) in 1959, avându-i ca profesori pe Jozsef Kadar, Petre Abrudan și Iosif Bene. Autoarea a numeroase proiecte de imprimeuri, modă și grafică publicitară, prototipurile executate după aceste proiecte au participat la târguri și expoziții din Plovdiv, Varșovia, Lyon, Berlin, Budapesta.
Din 1960 expune lucrări de grafică în cadrul expozițiilor U.A.P. din Arad, Timișoara și Bucuresti iar din 1970 devine membră definitivă a Uniunii Artiștilor Plastici din România si participă cu lucrări de artă decorativă și grafică la majoritatea expozițiilor de grup, naționale și internaționale, organizate de U.A.P. din România.
Începând cu anul 1990 se dedică exclusiv realizării de lucrări în propriul atelier și participând la expoziții internaționale, lucrările sale fiind aflându-se în colecții particulare din Austria, Brazilia, Canada, Coreea, Cuba, Egipt, Franta, Grecia, Israel, India, Italia, Japonia, Kuweit, Rep. Moldova, Serbia, Spania, S.U.A., Suedia, Turcia, Ungaria.

Curator: Georgiana Cozma
––––––––––––––––

Radu Igazsag este absolvent al Facultăţii de Arte Plastice din Cluj, figură proemeninentă a „generaţiei ’80”,  care a diversificat spectaculos temele şi tehnicile filmului de animaţie din România.

Expoziția este deschisă publicului în perioada 17 mai – 14 iunie iar intrarea este liberă.

Parteneri media:

U.A.P din România | Galeria Orizont
B-dul Nicolae Bãlcescu, nr. 34 A, Bucureşti
www.web-uap.cvuintell.com
www.artedecorativebucuresti.com

www.artedecorativebucuresti.wordpress.com

www.silviaserban.com

Programul galeriei Orizont:
Luni – Vineri 11:00 – 19:00