Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | 25/05/2024

Scroll to top

Top

[:ro]Trei ipostaze stilistice… Anca Boeriu, Ana Ruxandra Ilfoveanu și Letiția Oprișan @ Galeria SENSO[:]

[:ro]Trei ipostaze stilistice… Anca Boeriu, Ana Ruxandra Ilfoveanu și Letiția Oprișan @ Galeria SENSO[:]
Nistor Laurențiu

[:ro]

Vă invităm marți, 14 februarie 2017, orele 18.00, la Galeria SENSO (Bd. Unirii nr. 15, sector 5), unde va avea loc vernisajul Expoziţiei de „Trei ipostaze stilistice… Anca Boeriu, Ana Ruxandra Ilfoveanu și Letiția Oprișan”.

Cuvântul de deschidere a expoziţiei va fi susţinut de criticul de artă Dr. Doina Păuleanu, director al Muzeului de Artă din Constanța.

„Cunoscător al exigențelor gravurii, grafician şi cadru didactic apreciat la Universitatea Naţională de Arte Bucureşti, Anca Boeriu se dedică în ultima vreme, cu tulburătoare pasiune, picturii; ciclul în jurul căruia gravitează gândurile, preocupările, sentimentele, căutările, conexiunile și reprezentările simbolice ale artistei se numește Obsesia zborului; două dintre lucrările expuse în această manifestare pe simezele Galeriei Senso fac parte din această serie; Impresie de zbor I și Impresie de zbor II prezintă, ca de obicei, bărbați și femei, singuri sau în cupluri, cuprinși de speranță și teamă, de cutezanță și neputință, de încredere și suspiciune, de nevoia sau de lipsa compasiunii.”

***
„«Lumea-ntreagă e o scenă și toți oamenii-s actori», ne transmite Ana Ruxandra Ilfoveanu prin intermediul lucrărilor expuse în februarie-martie 2017 la Galeria Senso. Citatului shakespearian îi putem asocia, (trans)puse în operă, draperiile strânse – adevărate culise laterale – care dirijează privirea către acțiunea în derulare și permit cooptarea spectatorului, asigurând uneori chiar complicitatea sa; scena nu este niciodată goală, ci populată cu arlechini, muzicieni, îngeri, alte întrupări relaxate sau preocupate, umbre.”

***
„Privind lucrările Letiției Oprișan, spectatorul se lasă cuprins de bucuria, chiar de frenezia culorii. Gesturi dezinvolte, pensulație sigură, suprafețe largi, aparent lipsite de vibrație, în care o energie tumultuoasă pulsează vital, evocând, mutatis-mutandis, sloiurile fisurate pe care marea înghețată le antrenează într-o abia perceptibilă, dar cosmică legănare – spectacol rar, ca și culoarea aceasta iradiantă – abstragerea care și-a încheiat parcursul, dar nu uită traseele figurative din care s-a întrupat, sunt elemente de limbaj care-i fac demersul stilistic recognoscibil.”

Expoziţia „Trei ipostaze stilistice… Anca Boeriu, Ana Ruxandra Ilfoveanu și Letiția Oprișan” poate fi vizitată la Galeria Senso în perioada 14 februarie – 3 martie 2017, de luni până vineri între orele 11.00 – 18.00, sâmbăta între orele 12.00 -18.00.

[/one_half_last][:]