Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | 18/07/2024

Scroll to top

Top

TRANCE- LUDID @ Orizont

TRANCE- LUDID @ Orizont
Nistor Laurențiu

Ambientul în care ne desfășurăm activitățile cotidiene ne influențează modul de viață și personalitatea, ne creează un anumit tip de experiență. De multe ori suntem constrânși de spațiul în care trăim: uneori am vrea să evadăm, iar alteori ne găsim alinarea în el.

Centrele urbanistice s-au extins foarte repede în ultimii ani și au devenit din ce in ce mai aglomerate.  Se construiesc clădiri uriașe, spațiile verzi sunt neglijate, traficul ne sufocă, astfel încât devine din ce în ce mai dificil să avem o viață normală.  

Natura este sursa noastră de energie și locul în care putem să respirăm aer curat. Contactul cu pământul, cu apa, vegetația și lumina solară ne dezvoltă armonios. Dar omul din marile orașe are din ce în ce mai rar acces la aceste elemente vitale ale existenței.  

El s-a adaptat la mediul citadin și și-a creat un nou tip de estetică, a construcțiilor realizate din material artificial, a vitrinelor, caroseriilor și parbrizelor, a felinarelor și farurilor de mașini.  Poetica  străzii este creată de vraja luminii artificiale a nopților din oraș. În timp ce lumina soarelui este diafană și translucidă, lumina artificială este stridentă și colorată, orbitoare, halucinantă. Natura este statică, persistentă și ne oferă liniste, calm, iar orașul este dinamic, spectaculos, agitat și în continuă transformare.