Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | 20/05/2024

Scroll to top

Top

[:ro]Trăiri iconice @ București[:]

[:ro]Trăiri iconice @ București[:]
Nistor Laurențiu

[:ro]

Se va deschide joi, 12 aprilie 2018, ora 18.00, la galeria Luceafărul,  expoziția intitulată “Trăiri iconice” , a  familiei de artiști Neamțu , recte expozitia de pictură cu lucrări semnate de Costin Neamtu,  invitată fiind  artista Cela Neamțu, cu lucrări  de tapiserie.

Prezentarea expoziției va fi făcută de Luiza Barcan, istoric si critic de artă.

Curator al expoziției este Răzvan Ionut Cirică.

Parteneri: Uniunea Artiștilor Plastici din România si Galeria EriCris Art, Bucuresti;

Parteneri media: Intell News, Artportfolio, Jurnalul Bucurestiului, Top Business/Piata de Artă.

Expoziția va putea fi vizitată în perioada 11 aprilie-4 mai  2018, de luni până vineri, între orele 9,00 -17,00, la Galeria de Artă Luceafărul a Centrului Cultural „Mihai Eminescu”, situată in Parcul National.

Pe cei doi artisti i-am mai prezentat (in special pe doamna Cela Neamtu) in ziarul Jurnalul Bucurestiului, dar si in pagina de cultură a agentiei de presă Intell News, acolo si intr-una din rubricile mele, intitulată „Portret de artist”, mai precis pe 22 mai 2017: ” Portret de artist: Cela Neamţu si tapiseria triumfală”, link: http://www.intellnews.ro/portret-de-artist-cela-neamtu-si-tapiseria-triumfala/

Cela Neamţu  s-a născut pe data de 16 iulie 1941 în localitatea Piciorul Lupului, judeţul Iaşi. Între 1960 – 1966 a urmat cursurile Institutului de Arte Plastice “Nicolae Grigorescu”(actuala UNARTE)  din Bucureşti, Secţia Arta textilă,  iar din 1970 este membră a Uniunii Artiştilor Plastici din România, Filiala Arte Decorative(sectia Textile) București . Ce am remarcat imediat la acest mare artist contemporan este smerenia, simtul umorului, dar mai ales lipsa bârfelor la adresa colegilor(includ aici si lucrările de pe simeze), ceea ce trebuie să recunoastem că este calitatea primordială pe care o are un artist implinit.

 

Costin Neamţu s-a născut pe data de  4 mai 1939 la Corni, judeţul Suceava. A absolvit  Institutul de Arte Plastice „Nicolae Grigorescu” (actuala UNARTE) din Bucureşti in anul 1967, secţia pictură monumentală, unde i-a avut profesori pe: Simona Vasiliu Chintila, Ştefan Szonyi, Costin Ioanid, Ghiţă Popescu. Este membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România, Filiala Pictură București.

Ziarul Jurnalul Bucurestiului si agentia de presă Intell News au plăcerea să fie parteneri media ai Centrului Cultural “Mihai Eminescu”, instituţie publică de cultură, aflată în subordinea Consiliului Local al Primăriei Sectorului 2.

 [:]