Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | 21/07/2024

Scroll to top

Top

Timişoara – Capitală Culturală Europeană 2021

Nistor Laurențiu

Timişoara are garantată obţinerea de fonduri guvernamentale pentru susţinerea proiectului Timişoara Capitală Europeană a Culturii. În şedinţa de miercuri, Guvernul Dăncilă a aprobat o Ordonanţă de Urgenţă în acest sens, iar, conform textului adoptat, timişorenii vor avea la dispoziţie, în cadrul unui program multianual de finanţare, credite de angajament de 53 de milioane de lei, dar alocarea sumelor se va face în funcţie de dispnibilul bugetar al fiecărui an.

La şedinţa de guvern de miercuri după-masă, Cabinetul Dăncilă a aprobat „Ordonanţa de Urgenţă privind stabilirea unor măsuri financiare pentru susţinerea desfășurării Programului cultural naţional „Timișoara-Capitală Europeană a Culturii în anul 2021”. După ce de curând Asociaţia Timișoara 2021 – Capitală Europeană a Culturii a primit în timp relativ scurt statutul de utilitate publică, iată că de miercuri a fost acordat şi sprijinul financiar promis pentru acest proiect.

„Este un program foarte important pentru ţara noastră. aceasta în contextul promovării culturii naţionale în plan european, şi de aceea vom acorda tot sprijinul necesar pentru buna desfăşurare a acestuia”, a anunţat primul ministru, Viorica Dăncilă, înainte de şedinţa de guvern.
„Pentru mine e o zi importantă. Cea mai importantă !!! De azi avem OUG pentruTM2021 !!!!”, a anunţat Ion Ardeal Ieremia, secretar de stat în Ministerul Culturii, imediat după aprobarea OUG.

UPDATE. 53 de milioane de lei, program multianual, dar în funcţie de alocările bugetare

Ordonanţa adoptată miercuri stabileşte modul de organizare, desfășurare și finanţare a Programului „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2021”, ca program cultural național. Prin intermediul actului legislativ adoptat de Executivul Dăncilă, a fost decis un mecanism care să asigure susţinerea finaciară a programului cultural, atât în ceea ce priveşte finanţarea nerambursabilă alocată de Guvern, cât şi cea alocată de către autorităţile administraţiei publice locale.

Pentru implementarea programului „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2021” s-au alocat credite de angajament, pentru perioada 2019-2022, în cuantum de 52.900.000 lei. Finanţarea nerambursabilă a programului se asigură anual pe baza unui contract de finanțare încheiat între Ministerul Culturii și Identității Naţionale și Asociația „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii”. Alocările anuale aferente acestui program se stabilesc în limita sumelor aprobate în bugetul ministerului.

După aprobarea acestei ordonanţe va putea demara implementarea efectivă a proiectelor de infrastructură cilturală şi urbană prevăzute în caietul de candidatură.

Articol preluat din: https://debanat.ro/2019/06/timisoara-primeste-bani-de-la-guvern-pentru-proiectul-capitala-culturala-europeana-update-53-de-milioane-lei-credite-de-angajament_257678.html?fbclid=IwAR1ysoOzvfTZIfVQtCjeNi_lv5SoDo00DDr9V10wTI0R2GKwyjOeDgLhc98