Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | 24/06/2024

Scroll to top

Top

The Future Body #Intersectii @ MNAC

Nistor Laurențiu

#INTERSECTII – laborator de practici artistice

TheFutureBody – prezentare publică informală
Muzeul Național de Artă Contemporană
27 iunie, ora 19, Sala Auditorium, etaj 4, intrarea gratuită

cu participarea artiștilor:
Aurora Kiraly, Doina Domenica Cojocaru Thanasiadis, Cosmin Manolescu, Lala Misosniky, Andreea Novac, Patricia Teodorescu

BIO ARTISTI PARTICIPANTI

Aurora Király abordează domeniul artei contemporane din diverse perspective – ca artist, educator, manager cultural. A absolvit Universitatea Națională de Arte București și predă din 2007 la Departamentul Fotografie și Imagine Dinamică al aceleiași universități. Lucrările sale actuale pun în discuție sursele la care apelează artistul contemporan în alegerea temelor și raportarea la context/istoria recentă/istoria artei. In paralel, participă la programe educaționale care contribuie la înțelegerea artei contemporane de catre copii și adulți.
https://aurorakiraly.weebly.com/

Doina Domenica Cojocaru-Thanasiadis s-a născut în Republica Moldova și a urmat studii de Licență la Universitatea de Arte din București, FAP, Departamentul Foto Video, urmând studii Masterale in cadrul aceluiași departament. Mediile primare de exprimare sunt fotografia, filmul experimental și instalațiile vizuale. A avut doua expozitii-solo la UnaGaleria (2016) si la Galeria Posibila (2018). In 2018 cartea sa de fotografie Remmants a primit premiul pentru design de carte în ediție limitată. In perioada ianuarie-mai 2019 a colaborat cu coregraful Cosmin Manolescu in cadrul proiectului Emotional Europe.

Andreea Novac este artist independent, coregraf şi performer. A studiat Psihologia la Universitatea Bucureşti şi apoi Coregrafia la Universitatea de Arta Teatrală şi Cinematografică IL Caragiale, în prezent fiind doctorand în cadrul aceleiaşi universităţi. Este pasionată de creaţie coregrafică, educaţie artistică, discurs teoretic şi performativ. Creează spectacole de dans şi performance, coregrafie pentru teatru şi film, lucrează interdisciplinar, susţine ateliere de dans contemporan.

Cosmin Manolescu este coregraf, curator și expert cultural, director executiv al Fundatiei Gabriela Tudor. In cei peste 25 ani de activitate a realizat peste 250 de proiecte coregrafice, ateliere de dans, rezidente, festivaluri si proiecte internationale de cercetare artistică și mobilitate. A avut un rol esențial în promovarea și dezvoltarea dansului contemporan în România și crearea Centrului Național al Dansului în 2004. In 2017 a primit premiul pentru rezistență în cultură oferit de AFCN la aniversarea a 20 de ani de activitate cu Fundația Gabriela Tudor. (www.dans.ro, www.danswanderer.ro)

Lala Misosniky este actriță și performer. A studiat actoria la UNATC iar în 2012 a finalizat un master de pedagogie teatrala la UNATC. A jucat în pro-ducții teatrale realizate de Lorgean Theatre si cu regizorul Robert Bălan. In 2016 a realizat spectacolului – Traiesc in vremurile tuturor iar in 2018 a prezentat performance-ul one to one “We live in the times of once and for all” la Havana in cadrul bienalei de arta independenta 00Bienal Havana.

Patricia Teodorescu trăiește și lucrează în București. A studiat la Universitatea Naţionala de Arte Bucureşti, departamentul de sculptură, profesor Napoleon Tiron si este activa in noile media. Proiectele sale implică multimedia, video, instalații, performance, desen, sculptură, pictură și lucrul cu mediul înconjurător. Este o artistă conceptuală interesată de teme filozofice, ecologice și sociale. Este selector, manager si producator din 2008 la StudioARTE ( artist run space) si fondator al proiectului Noaptea Devoratorilor de Videoart, in cadrul evenimentelor anuale NAG, coautor al proiectului pedagogic Time Based Art din 2014, selector in proiecte curatoriale in cadrul Arte in Bucuresti, evaluator artistic din 2016.”

Laboratorul interdisciplinar #INTERSECȚII este inițiat de coregraful Cosmin Manolescu și realizat în parteneriat cu Muzeul Național de Artă Contemporană – Departamentul de Arte Performative în cadrul proiectului #Intersectii: Corpuri>Obiecte>Dans, proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

Programul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul programului sau de modul în care rezultatele programului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finanțării.

Ziua 6 @ Manifest Doina Domenica Cojocaru cu lavanda