Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | 29/05/2024

Scroll to top

Top

[:ro]The Best Of – Collaj – Decollaj – Svetlana Utto @ CAV -Căminul Artei, etaj[:]

[:ro]The Best Of – Collaj – Decollaj – Svetlana Utto @ CAV -Căminul Artei, etaj[:]
Nistor Laurențiu

[:ro]

The Best Of – Collaj – Decollaj – Svetlana Utto, la galeria CAV -Căminul Artei, etaj
Vernisaj marți, 20 martie 2018, ora 18.00
„Acțiunea pe care am gândit-o în această perioadă reprezintă pentru mine un nou stadiu de cercetare al limbajului plastic, al compoziției și texturilor, bi și tridimensionale.
Una dintre direcțiile muncii mele este dezvoltarea spațială a compozițiilor plane, prin utilizarea tehnicii colajului : suprapunerea de materiale diferite / hârtii, cartoane, placaj , metal, piele, pânză care completează cele 2 dimensiuni / lungime – lățime / cu a treia – adâncimea.
Din această zonă veți vedea o serie de Colaje 50x70cm, cu impact asupra privitorului, precum și câteva lucrări în acrilic pe pânză, din seria „Cosmos”.
O altă direcție o reprezintă, pornind de la colaj, amenajarea Spațiului, adică Montajul, adăugând celor 3 dimensiuni, componenta a 4-a, timpul în care se derulează perceperea obiectelor create .
Pentru această secțiune voi aduce în expoziție obiecte reinterpretate din Seria „1 și 3 Scaune”.
A treia direcție de lucru pe care m-am concentrat este recuperarea morală a unor obiecte moștenite din familie, care au încărcătură emoțională și care nu pot fi aruncate sau distruse. Am dorit să le valorific și să le redau un sens nou, o nouă funcționalitate. Pe această temă am colaborat cu ONG-uri care reciclează hârtie, plastic, metal și am realizat diferite compoziții spațiale.”

[:]