Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | 18/07/2024

Scroll to top

Top

Supăratele @ București

Supăratele @ București
Nistor Laurențiu

Portretele care exprimă supărare, reprezentări feminine ale artistei Claudiei Ion, par să nu fie influențate de fundalul puternic decorativ din care se detașează; pentru că fundalul tinde să devină fond și univers iconic semnificativ pentru 25 de personaje feminine supărate.Și atunci ce anume ar putea să schițeze un zâmbet pe chipul lor? Privirile tăișe și frunțile încruntate au nevoie de corespondenți reali, care să le privească.Reprezentări expresive ale sentimentului de frustrare și de supărare pandemică realizate de artista Claudia Ion în anul 2021, sunt găzduite de către comunitatea Vine 21 în galeria lor alternativă; dovadă că oamenii de aici, sunt prietenii tăi și la bine și la rău!:)
De altfel, ambianța întâlnirilor cu supăratele este întreținută și antrenată de specialitățile AM Coffes într-un spațiu Co-working & Co-living.
Come on / Hai că trece! Este mesajul pe care artevezi îl transmite oamenilor cu supărări, în colaborare cu Vine 21.“Seria <<suparatele>> cuprinde o succesiune de lucrări realizate într-o etapa mai reflexiva din trecutul meu, reliefand astfel o latura personala a trăirilor mele interioare. Fiind vorba de o exteriorizare a emoțiilor general-valabile ale sinelui, as dori ca vizitatorii sa recepteze lucrările din perspectiva propriilor emoții, sa le asocieze cu evenimente sau stări din trecutul lor.” (Caudia Ion, artist vizual )“În cazul Claudiei (Ion), m-a convins mai degrabă seria clară puternic decorativă a portretelor. Cu toate că au o linie egală și larg utilizată stilistic în tipul de desen al cărților de colorat, compozițiile sunt proaspete și au un caracter individualizant. Este de urmărit direcția în care se va îndrepta cu acest demers, care promite.” (Ilina Schileru / Coordonator de proiecte MNȚRplusC, fragment din interviul acordat de artistă Ilinei, pe @artevezi)–>>Interviul complet: https://artevezi.com/claudia-ion-artista-cu-obsesia…/Claudia Ion a urmat studiile de licență și masterat la Universitatea Națională de Arte București, la secția Pictură unde l-a avut profesor de atelier pe Ștefan Câlția.Vine 21 este un spatiu Co-Living și Co-working deschis în 2018 în București de către doi tineri francezi, care au vrut să inoveze după ce au călătorit prin toată lumea. Spațiul este dedicat antreprenorilor, freelancer-ilor și oamenilor care fac parte din Industriile creative, români și străini, potențat de spiritul unei comunități multiculturale, chiar în centrul capitalei, pe strada Constantin Bosianu nr. 21.În același spațiu, au deschis recent AM. Specialty Coffee, o cafenea cu grădină de vară și spațiu de evenimente cu produse craft și locale.–>> Website: https://www.vine21.ro/***15:00- 18:00- Ofertă prosecco / Toso Millesimato;***18.00-20.00 – Degustări de vinuri Măcin, Podgoria Sarica Niculițel.Eveniment organizat de @artevezi in colaborare cu Vine 21.