Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | 21/07/2024

Scroll to top

Top

Spre digital… Pixeli și imagini @ Simeza

Spre digital… Pixeli și imagini @ Simeza
Nistor Laurențiu

Galeria SIMEZA

vă invită să vizitați în perioada 17-30 mai 2021, expoziția

Spre digital… Pixeli și imagini

Expoziție de grafică digitală

“La Sala Simeza s-au întâlnit patru artiști porniți din orizontul studiilor academice de grafică, dar pe care destine individuale și opțiuni estetice diferite i-au dus prin teritorii și ele aflate la mare distanță unele de altele. Ceea ce îi adună însă la un loc este pasiunea și curiozitatea pentru noile medii cu câmpul lor infinit de posibilități care nu doar lărgesc perspectivele familiare și intensifică percepția, ci modifică sensibilitatea și așteptările privitorului și creatorului în egală măsură. Niciodată imaginea nu a fost mai democratică, accesul la consumarea și producerea ei mai libere. Camera foto/video, computerul acționează ca prelungiri ale ochiului, mâinii și minții pentru care obstacolele și limitările impuse de tehnicile tradiționale au rămas în urmă.”

Ioana Vlasiu  

Ioan Cuciurcă / Silvia Ionel / Alexandra Mas / Ioan Doru Vlădoiu

Pixelul devine cămida ziditoare a imaginii![…]

Artiștii prezenți sunt voci distincte, inconfundabile prin temele, mesajul și expresia particulară a fiecăruia dintre ei. Au abordări expresive în zona figurativului în cea mai mare parte, dar și nonfigurative, conceptuale sau abstracte, minimaliste uneori, sau de cele mai multe ori ele interferează. Fotografia, textul, linia, culoarea sunt prezente într-o bogăție și libertate specifice fiecăruia. Dimensiunile lucrărilor sunt și ele diferite. Imprimate pe hârtie, plastic sau pânză, într-un registru cromatic reținut sau puternic. Sunt lucrări din perioade diferite, relativ recente, sau foarte recente.

Patru sunt culorile de baza în policromia digitală /CMYK /, patru sunt și artiștii expozanți.”

Ioan Cuciurcă

Parteneri media: Modernism.ro, Radio România Cultural, Jurnalul Bucureștiului, Intell News, Manufacturat.ro, Amos news, Leviathan, ArtLine                                                                       

U.A.P. din România | Galeria SIMEZA

Bd. General Gh. Magheru 20, Bucureşti | Bucharest

Info.: Ena Ștefănescu M.: + 40 723 614 908

Program galerie  | Opening hours
Luni–Duminică: 10 – 18 | Monday– Sunday: 10am – 6pm