Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | 20/07/2024

Scroll to top

Top

Solo Show Liviu Nedelcu @ Vrancea

Solo Show Liviu Nedelcu @ Vrancea
Nistor Laurențiu

Centrul Cultural Vrancea, Primăria Municipiului Focșani, Ateneul Maior Gheorghe Pastia din Focșani și Filiala Vrancea a Uniunii Artiștilor Plastici din România au plăcerea de-a vă invita la expoziția de artă contemporană Solo Show Liviu Nedelcu!

Vernisajul va avea loc cu ocazia Zilelor Municipiului Focșani, duminică, 4 iulie 2021, la ora 17.00, în galeria Muzeului Trepte de istorie, din Piața Unirii Focșani.

 Solo showul lui Liviu Nedelcu pune la dispoziție un conținut pulsional pentru exerciții de identificare, contemplare și clarificare. Lucrările derulează coregrafii exuberante de gesturi uneori histrionice, alteori eluzive, mizând pe discontinuitate şi neprevăzut.

Lucrările create de Liviu Nedelcu din componente de automobile vechi, avariate, recuperate de la cimitirul de mașini, încearcă să transpună gestualismul abstract din pictura sa în tridimensional.

Explorând dialogul dintre culoare, greutate și echilibru, el valorifică energia gestualismului abstract, alături de elemente ale artei pop și ale minimalismului. Lucrările tridimensionale dezvăluie potențialul formal al metalului, al vopselei auto, al tăieturilor dure și al pliurilor baroce. Prin tăierea, prin colarea și prin vopsirea metalului abstracțiile spațiale dinamice s-au extins dincolo de  pictură în sculptură – în obiect, în reliefuri, în forme stabile și echilibrate.

            Liviu Nedelcu (n. 1962, Bacău, România) trăieşte şi lucrează în Focşani. Împreună cu Alexandra Titu, Constantin Prut și Magda Cârneci  a curatoriat, de-a lungul a peste  zece ani, expoziții naționale și internaționale cu artişti contemporani proeminenți. În 2019 a primit Premiul Uniunii Artiștilor Plastici din România oferit de Consiliul Director. În 2020, a fost distins cu Ordinul Meritul Cultural în grad de Cavaler, pentru Arte Vizuale, înmânat de președintele României.