Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | 20/07/2024

Scroll to top

Top

Sinteză şi Esenţă @ Simeza

Sinteză şi Esenţă @ Simeza
Nistor Laurențiu

O expoziţie care nu trebuie ratată!

Prima expoziţie Harry Guttman din acest an, din colecţia Dragan Djordjevic, se va deschide luni, 18 martie 2024, ora 18.30, la Galeria Simeza. Evenimentul oferă iubitorilor de artă posibilitatea de a descoperi noi lucrări ale renumitului pictor de talie internaţională, HARRY GUTTMAN.

Tablourile, în care arhetipurile imagistice şi simbolistica personajelor merg până la „Sinteză şi Esenţă”, aşa cum sugerează şi titlul expoziţiei, prezintă aproape toate temele abordate de acest „pion” al artei de avangardă.

Vizibilitatea și statutul cultural al acestuia, atât în muzee, cât și pe piețele de artă din New York, Paris, Tel Aviv, Sao Paolo, Praga, Montreal, Moscova, Budapesta, Veneția, dovedesc imensa apreciere a consumatorilor de artă faţă de acest mare pictor român de origine evreiască, expus în galerii și muzee, alături de nume importante ale picturii internaționale.

Lucrările fac parte din colecţia Dragan Djordjevic, care a pus la dispoziţia publicului român şi cu ocazia altor expoziţii, lucrări inedite din opera lui Harry Guttman, cu care a avut o lungă colaborare.

Prezintă: Dr. Georgeta Djordjevic, Adina Renţea, Petru Lucaci.

Participarea la eveniment se face pe bază de invitație.