Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | 25/07/2024

Scroll to top

Top

Sîngele lui vărsat a servit la rodirea a trei mere de aur Abraham Kritzman, Angels Miralda, Marlene Steyn

Sîngele lui vărsat a servit la rodirea a trei mere de aur Abraham Kritzman, Angels Miralda, Marlene Steyn

[:ro]

Sîngele lui vărsat a servit la rodirea a trei mere de aur
Abraham Kritzman, Angels Miralda, Marlene Steyn
1-12 Septembrie 2015
Vernisaj: 1 Septembrie, ora 19.00
ODD și Atelier 35 au plăcerea de a prezenta expoziția finală rezultată în urma rezidenței de o lună a artiștilor Abraham Kritzman și Marlene Steyn și a curatoarei Angels Miralda, organizată de Cristina Bogdan. Cercetarea care stă la baza expoziției gravitează în jurul funcției mitologiei în imaginarul contemporan. Folosind termenul ‘mitologie’ în sensul larg și separat de numeroasele sale definiții, proiectul chestionează noțiuni aflate la baza procesului de fabricare al imaginilor.
Repetiția, Interpretarea și Tipologia sunt examinate nu numai în crearea de personaje și de narațiuni, dar și în modul în care acestea sunt imprimate în imaginarul popular.
Proiectul folosește noțiunea de mit ca scurtătură narativă sau vizuală pentru ritualul jucat. Procesul se bazează pe organizarea unor pelerinaje sau trasee care nasc întîlniri și povești. Imaginile fac referință una la cealaltă și formează o rețea de narațiuni. Deviind de la accepțiunea suprarealistă a mitului ca manifestare a dorințelor inconștiente, mitul este gîndit ca o manieră de a interpreta și explica lumea care se folosește de energia destinului și capătă un aspect divinator. Precum formele de vrăjitorie populară și de astrologie, mitul devine o narațiune flexibilă, deschisă la interpretări și aplicații, plină de semne și simboluri.
Expoziția constă în imagini, sculpturi și obiecte create pe baza imaginilor și elementelor descoperite pe parcursul rezidenței. Ele provin de la biserici, străzi, muzee, nuvele, filme, oameni, masive muntoase, rîuri, mine, peșteri și lătrături de cîini. O publicație va acompania expoziția, cu detalii despre anumite porțiuni din proces și explicații despre referințele folosite.
credit foto: Marlene Steyn și Abraham Kritzman, detaliu din Prologue: The Origin of Sparks, 2015.

11856511_1117617111600393_9022745468774862104_o
[:]