Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | 20/05/2024

Scroll to top

Top

[:ro]SIMONA TĂNĂSESCU @ Simeza[:]

[:ro]SIMONA TĂNĂSESCU @ Simeza[:]
Nistor Laurențiu

[:ro]

SIMONA TĂNĂSESCU / vernisaj marți 22 martie 2016, ora 19.00 / ARTA LA FEREASTRĂ – GALERIA SIMEZA / 22 – 28 martie /

SIMONA TĂNĂSESCU este absolventă a Liceului de Arte Plastice „Nicolae Tonitza” și a Facultății de Arte Decorative, UNArte București. A debutat în anul 1980, iar în primii ani după absolvire lucrează ca designer și profesor iar din 1998 ocupă diverse funcții în administrația centrală, concomitent cu specializări și studii post-univesitare: “Sejour Culture” la Ministerul Culturii şi Comunicaţiilor, Paris; Managementul Public şi Afaceri Externe, cursuri organizate de INA şi Şcoala Naţională de Administraţie din Paris; Master Management Cultural (SNSPA) – Licenţa în specialitatea Comunicare.
Este Doctor în Artă – Arte Vizuale al Universităţii Naționale de Arte Bucureşti. În paralel cu activitatea expozițională și curatorială, participă în proiecte pluridisciplinare și proiecte pedagogice. Initiaza începând cu anul 1999 concursul pentru curatoriat în vederea participării României la Bienala de la Veneția.
Expune în țară și străinătate lucrări de ceramică, sculptură, desen, instalații, land-art, fotografie – (expoziții personale: 1997- Galeria SIMEZA – Bucureşti, Galeria ALBĂ – Târgovişte, 2001- Galeria ERLIN – Budapesta, 2011 – Muzeul de Artă din Cluj, Palatul Banfy, 2012 – Centrul Cultural Arcuş, 2013 – Galeria Foișor, Centrul Cultural Palatele Brâncovenești, Mogoșoaia). Participă la simpozioane, trienale, quadrienale, Saloane, concursuri, conferințe și tabere de creație în România, Franța, Anglia și Serbia. Este, în trei editii consecutive, selector pentru Terra Kikinda în Serbia și, din 2001, membră în juriile internaționale și expert pentru Europa de Est al Organizației Internaționale a Francofoniei. Din 2008 până în 2015 este Comisar național pentru European Ceramic/Glass Context, Bornholm – Danemarca. Manager cultural și curator al multor expoziții de artă vizuală și evaluator de proiecte culturale, face parte și din echipa galeriei Galateea. Membră a Uniunii Artiștilor Plastici din 1990 primește premii și distincții: 1993 Premiul Mac Constantinescu / 1994 Premiul UAP pentru tineret / 1997 Menţiune de onoare Aveiro, Portugalia / 1998 Premiul „Ambient” acordat de către UAP pentru Programul HAR / 2001 Distincţie acordată de Fundaţia LOBYART / 2004 Premiul III împreună cu grupul MIRON la Concursul pentru monumentul Revoluţiei Române. Detine Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Cavaler.

„Arta la fereastră” este un proiect organizat de UAP Bucureşti pentru a atrage atenţia publicului larg asupra dispariţiei/ închiderii spaţiilor de expunere şi de lucru din Bucureşti.
“O sală de expoziţie este locul de întâlnire dintre artist şi lume. Existăm atunci când ne dezvăluim publicului.
Fiţi alături de noi într-un protest care doreşte să întărească prin cultură structuri şubrede ale unor clădiri de patrimoniu lăsate prea mulţi ani în aşteptarea restaurării.
Proiectul “Arta la fereastră – Galeria SIMEZA” este un gest cultural cu implicare civică prin care vă prezentăm în fiecare săptămană, la geamul galeriei, lucrările unor artişti pentru a păstra continuitatea acestui spaţiu expoziţional deschis încă din 1960.”

Curatoare: Anca Boeriu, Corina Gabriela Duma

SIMONA TĂNĂSESCU
SIMONA TĂNĂSESCU 2
SIMONA TĂNĂSESCU 1

 [:]