Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | 20/05/2024

Scroll to top

Top

[:ro] Semn & lumină @ Orizont[:]

[:ro] Semn & lumină @ Orizont[:]
Nistor Laurențiu

[:ro]

Avem plăcerea să vă invităm marți, 15 mai 2018, ora 7 :00 PM la vernisajul expoziției “Semn si lumină” al artistei româno- americane Viorica Colpacci ce va avea loc la Galeria Orizont din București.

Sculptor, ceramist, designer, profesor de artă, eseist, fondator și director al galeriei Spiritus, din New York, Viorica Colpacci locuiește și lucrează în București și New York.

Născută în România, unde a studiat arta monumentală la Institutul de Arte Plastice “Nicolae Grigorescu” din București, s-a stabilit din 1977 în SUA unde și-a continuat studiile la Pratt  Institute, Brooklyn College și New York University de unde a obținut un master degree și a început un doctorat. Este membră a Uniunii Artiștilor Plastici din anul 1973.

A avut mai multe expoziții personale și de grup în Romînia, Germania, Italia , Franța, Grecia, precum  și în  Statele Unite și Canada.

Viorica Colpacci este o artistă a simbolurilor metafizice, adânc înrădăcinată în teologia creștină ortodoxă. Lucrările din ultima perioadă de creație, cu expresivă dimensiune religioasă, transcend suprafața materială și crează o atmosferă tainică, atingând un maximum de  expresivitate prin concentrarea simbolisticii religioase în forme epurate și sintetice.

“Arta fiecărei perioade istorice și a fiecărei culturi a avut modul ei specific de a aduce laude Creatorului vieții în univers. Omul actual este la fel de însetat în căutarea lui ca și omul medieval. Numai modalitățile, instrumentele și circumstanțele sunt diferite.                                        Eu cred că arta religioasă a zilelor noastre ar trebuii să reflecte timpul în care trăim și să fie contemporană cu acesta, adresând mesajele Sfintei Scripturi în limbajul și conceptele noii generații. Ea ar trebuii să izvorască din tradiția artei sacre, nefiind o alternativă a acesteia, ci un mod de a exprima un adevăr biblic folosind un limbaj vizual nou”- mărturisește artista într-un interviu.

Expoziția Semn și Lumină va rămâne deschisă pînă pe 11 iunie 2018.

[:]