Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | 30/05/2024

Scroll to top

Top

SECOND LIFE @ Sibiu

Doctor

SECOND LIFE – Expoziție inedită la Biblioteca #ASTRA Sibiu

Motto: „Arta trăiește prin ea însăși, prin forța ei de exprimare, nu neapărat prin descrierea ei.” – Ion Isaila

Foaierul Bibliotecii #ASTRA Sibiu găzduiește, în această perioadă, expoziția SECOND LIFE, organizată de artistul și colecționarul Ion I. Isaila. Vernisajul acesteia a avut loc în 1 noiembrie 2023. Informații interesante despre exponate au fost transmise publicului prezent atât de către artistul organizator, cât și de către invitatul său, dl. Alexandru Sonoc, director al Galeriei de Artă de la Muzeul Național #Brukenthal.

„La domnul Isaila, pasiunea de a colecționa este strâns legată de activitatea sa, aceea de grafician. Există aici obiecte pe care le-a obținut la schimb, obiecte care pentru el sunt daruri de la alții, sunt obiecte pe care le-a cumpărat, sunt chiar obiecte pe care le-a găsit. Așa este la orice colecție: în spatele obiectului este o istorie. Studiind obiectul, el comunică; dar una este percepția artistului despre acesta, iar alta este percepția noastră care nu cunoaștem istoria particulară a fiecărui exponat. Din perspectivă didactică, expoziția este interesantă: vii aici, ai diverse lucruri pe care le poți arăta din istoria graficii – de la grafică europeană, barocă, până la cele mai recente tendințe în #artacontemporană; la fel, în civilizațiile extra-europene. Dar nu numai atât: le poți arăta (studenților n.r.) variatele interferențe care există între ele.” – a explicat dl. Alexandru Sonoc, directorul Galeriei de Artă de la Muzeul Național Brukenthal, în cadrul vernisajului.

Iubitorii de #artă sunt invitați să viziteze expoziția din foaierul Bibliotecii #ASTRA Sibiu, până în data de 15 noiembrie 2023.

Program de vizitare: luni-vineri 8:00-20:00, sâmbătă-duminică 10:00-18:00. Acces gratuit.

Designer invitat: Adrian Branea

Colecția va fi prezentată, începând cu data de 29.11.2023, la Museikon – Muzeul de artă religioasă Alba Iulia.

SECOND LIFE – Expoziție inedită la Biblioteca #ASTRA Sibiu – Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu (bjastrasibiu.ro)