Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | 25/05/2024

Scroll to top

Top

[:ro]Șapte Zile la Redondo @ TNB[:]

[:ro]Șapte Zile la Redondo @ TNB[:]
Nistor Laurențiu

[:ro]

Expoziție de pictură Șapte Zile la Redondo
Un eveniment Contemporanii la TNB, spațiul expozițional din Foaierul Sălii Media, aripa Intercontinental, 19 aprilie – 19 mai 2016
Avem deosebita plăcere să anunțăm deschiderea expoziției de pictură Șapte Zile la Redondo, însoțită de lansarea catalogului cu același nume, ce va avea loc marți, 19 aprilie, orele 18:00, la Teatrul Național I. L. Caragiale București, în foaierul Sălii Media — aripa Intercontinental.

Expoziţia va reuni peste 50 de lucrări de pictură și fotografie ce poartă semnătura a șapte pictori români: Florin Ciubotaru, Dorin Coltofeanu, Teodora Coltofean, Sorin Iosub, Elisabeth Ochsenfeld, Christian Paraschiv, Mihai Sârbulescu și a graficianului Mihail Alexandrescu. Alături de aceștia, Veronica Kirchner, jurnalista care a însoțit grupul de artiști pe parcursul rezidenței, semnează conținutul editorial al catalogului expoziției.

Lucrările expuse și catalogul expoziției reprezintă o frântură din experiența celor șapte artiști participanți în cadrul rezidenței artistice Șapte zile la Redondo, acțiune organizată în luna august a anului 2015 în orașul Redondo, Portugalia.

Expoziția Șapte zile la Redondo este organizată în cadrul Proiectului Contemporanii, alături de Institutul Cultural Român și Ambasada Portugaliei la București, în calitate de coorganizatori.

În deschiderea expoziției vor lua cuvântul:
Radu Boroianu, Președintele Institutului Cultural Român
João-Bernardo Weinstein, Ambasadorul Portugaliei la București
Daniel Perdigão, Reprezentantul Institutului Camões în România
Ion Caramitru, Managerul Teatrului Național București I.L. Caragiale
Maria Pașc, Curatorul Expoziției

Expoziția Șapte Zile la Redondo poate fi vizitată în perioada 19 aprile – 19 mai 2016, în orele de program ale Teatrului Național I. L. Caragiale București. Accesul în sala de expoziție se va realiza prin intrarea de la Sala Atelier, Piața Universității, Bdul. Nicolae Bălcescu nr. 2.

Contemporanii este un proiect initiat si derulat de Asociatia Fauritori care isi propune valorizarea Culturii romanesti actuale prin favorizarea actului de creatie, abordat intr-o perspectiva unitara cu creatorul. Proiectul Contemporanii are ca obiectiv organizarea si sustinerea de activitati artistice si socioculturale, pentru educarea sensibilităţii estetice a publicului.

Redondo

 [:]