Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | 21/07/2024

Scroll to top

Top

[:ro]Salonul Național al Artelor – TEMEIURI[:]

[:ro]Salonul Național al Artelor – TEMEIURI[:]
Nistor Laurențiu

[:ro]

Salonul Național al Artelor – TEMEIURI
Vineri, 6 mai, ora 18.00, va avea loc vernisajul celei de a lX-a ediții a Salonului Național al Artelor – TEMEIURI, la Sala Constantin Brâncuși a Palatului Parlamentului.
Ediția de primăvară a tradiționalului salon de artă plastică are tema generică “Oglindire și transfigurare” și se va desfășura în acest an în perioada 6 mai – 6 iunie. Expun aproximativ 200 de artiști plastici recunoscuți din România.
Salonulu Național al Artelor – TEMEIURI este o manifestare cu caracter național ce își propune să compenseze absența saloanelor oficiale de altădată, dar și “republicanele”, bienalele din perioada mai recentă. La Salon participă doar artiști profesioniști, membrii ai U.A.P., cu care asociația Centrul Cultural H.D.U. are parteneriat de mai mulți ani.

Juriul din acest an al salonului, format din Petru Lucaci (Președinte), Dan Munteanu, Nicolae Stoica și Bogdan Hoșbotă (sculptură), Ilie Cioartă (pictură), Aurel Bulacu și Rodica Ioana Ghilea (grafică) Daniela Frumușeanu și Viorica Slădescu (artă decorativă), Marius Tița și Roxana Păsculescu (critică de artă) și Anca Negescu (galerist), a hotărât ca alături de profesioniști, nume cunoscute din plastica românească, să expună și câțiva elevi, participanți la olimpiadele de gen, ai liceului “Nicolae Tonitza” din București, urmând ca la ediția a X-a, de toamnă, să fie permis și accesul absolvenților institutelor de artă, care nu au avut timpul necesar pentru înscrierea în U.A.P.

Programul obișnuit de vizitare al Salonului a fost extins, vizionarea sa fiind posibilă și în zilele de sâmbătă și duminică, după cum urmează:
Luni – Joi 9:00-17:00,
Vineri – 9:00-14:00.
Sâmbătă – Duminică – 10:00 – 17:00
Intrarea este liberă.
Există locuri de parcare disponibile în curtea Palatului Parlamentului.

Website: www.temeiuri.blogspot.com
Pagină Facebook: Salonul Național de Artă – Temeiuri
Event Facebook: https://www.facebook.com/events/1609459506043853/
Tel.: 0733 242 930

temeiuri

 [:]