Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | 14/07/2024

Scroll to top

Top

Salonul Annual al Artelor Vizuale @ Timișoara

Salonul Annual al Artelor Vizuale @ Timișoara
Doctor

Cel mai longeviv eveniment plastic timișorean ajunge în 2023, la cea de a 93-a ediție. Salonul Annual al Artelor Vizuale Timișoara organizat de Uniunea Artiștilor Plastici din România Filiala Timișoara are loc între 29 noiembrie și 14 decembrie 2023 și este găzduit de Galeria de Artă Helios și Galeria Park.

În cadrul Salonului Anual al Artelor Vizuale Timișoara 2023 expun artiștii membri ai U.A.P. filiala Timișoara, dar au drept de participare și absolvenţii unei facultăţi sau universități de artă, indiferent dacă au sau nu calitatea de membru al Uniunii Artiștilor Plastici România, precum și alți artiști membri U.A.P. din România din filialele din țară. ”Astfel, evenimentul nostru devine nu doar o… oglindă a creației timișorene din ultimul an, ci oferă și o perspectivă mai amplă asupra a ceea ce înseamnă artele vizuale din România, la finalul lui 2023, anul Capitalei Europene a Culturii.” – spune prof.univ.dr. Daniela Constantin, președinte al U.A.P. filiala Timișoara.

Juriul Salonului format din artiștii vizuali Adriana Lucaciu, Daniela Constantin, Gabriel Kelemen, Sandra Chira și Smaranda Moldovan, va acorda anul acesta premii și diplome de merit. Acestea sunt: Premiul Primus inter Pares, Premiul pentru Tineret, Premii de Excelență, Diplome de Merit pentru susținerea activității Uniunii Artiștilor Plastici filiala Timișoara.

Vernisajul Salonului Anual al Artelor Vizuale ediția a 93-a, 2023 a U.A.P. filiala Timișoara are loc în 29 noiembrie, de la ora 17:00 la Galeria de Artă Helios și de la ora 18:00 la Galeria Park, unde se vor înmâna și premiile pentru anul 2023.