Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | 25/05/2024

Scroll to top

Top

[:ro]”România Civilă. Spirit și expresie”[:]

[:ro]”România Civilă. Spirit și expresie”[:]
Nistor Laurențiu

[:ro]

Vernisajul expoziţiei de fotografie ”România Civilă. Spirit și expresie” la Galeria de Artă SENSO
Vă invităm joi, 3 decembrie 2015, orele 18:00, la vernisajul expoziţiei de fotografie ”România Civilă. Spirit și expresie”, un eveniment special care va avea loc la Galeria de Artă SENSO (Bd. Unirii nr. 15, sector 5, București).
Expoziția prezintă peste 60 de fotografii surprinse de Sebastian Marcel Oros în timpul evenimentelor ce s-au derulat după fatidica noapte din‪#‎colectiv și cele 23 de fotografii ale regretatei Teodora Maftei reunite sub titlul “The London Unedited”, imagini pe care jurnalista le-a surprins la Londra, în vara anului 2015.
https://www.sensotv.ro/…/Rom…/teodora-maftei-london-unedited
https://www.sensotv.ro/…/Romania…/in-memoriam-teodora-maftei
Colaborator TONICA Grup și SENSO TV, Sebastian Marcel Oros este absolvent al cursurilor postuniversitare de fotografie la City&Islington College din Londra și la Casa de Cultură a Studenților București și are o experiență bogată în domeniu.
Cuvântul de deschidere al expoziţiei va fi susţinut de Oana Georgescu, coordonatoarea proiectului ”România Civilă”, realizator Senso TV și de Ioana Cosma, redactor șef la Sport.ro, colega și prietena Teodorei Maftei.
Cu această ocazie se va lansa și albumul ”România Civilă” – o ediție de colecție ce va cuprinde toate fotografiile expuse pe simezele Galeriei SENSO.
Expoziţia poate fi vizitată în perioada 3 decembrie – 9 decembrie 2015, de luni până vineri între orele 11.00 – 18.00, sâmbăta și duminica între orele 12.00 -18.00.
Inițiativa de a demara proiectul social ”România Civilă” s-a conturat cu mult înainte de momentul #colectiv – tragedia revoltătoare şi nedreaptă care ne-a marcat pe toţi şi pe care nu trebuie să o uităm vreodată! Această expoziție reprezintă un omagiu adus societății civile, spiritului și idealurilor tuturor celor care nu se lasă și nu ne lasă să uităm.
Toate reportajele video realizate de echipa Senso TV incluse în proiectul ”România Civilă” și însoțite de impresionante galerii foto se regăsesc aici:
https://www.sensotv.ro/romania-civila
Despre proiectul ”România Civilă”
”Atunci când am demarat alături de colegii mei proiectul intitulat <<România Civilă>> simțeam, doream și știam că trebuie să ne mobilizăm cât mai bine. Vroiam să ne implicăm, să încercăm să facem cunoscută fiecare acțiune și inițiativă care se succede cu repeziciune, să luăm pulsul Pieței Universității și să fim parte din spiritul tinerilor, dar și al acelora care aveau vârsta părinților și chiar a bunicilor lor, să reflectăm cât mai multe evenimente cultural-artistice și manifestări dedicate tragediei #colectiv. Toate, deși atât de diferite, aveau ca scop, mai ales atunci, ajutorarea victimelor. Și am reușit! Dar am realizat foarte repede ca acest proiect este și va fi unul fără granițe, neîncadrat în timp și în spațiu, dar dedicat societății civile de aici și de pretutindeni. Pentru că românii au reacționat în același spirit și la două săptămâni de la tragedia #colectiv, după atentatele de la Paris. Când am fost cu echipa Senso TV la ceremonia organizată la Ambasada Franței în memoria victimelor, am observat același spirit și aceeași expresie… Așa s-au născut reportaje – document pentru Televiziunea Online Senso TV, dar și fotografii memorabile ce aparțin colegului nostru Sebastian Marcel Oros (…) ” – ” – Oana Georgescu, coordonator proiect ”România Civilă”, realizator Senso TV.
Vernisajul expoziției de fotografie din 3 decembrie 2015 urmează altor evenimente cultural-artistice găzduite de la începutul anului de Galeria SENSO. Remarcăm succesul expoziţiilor de pictură şi grafică ”Arborele vieții” – Alma Redlinger, al celei de sculptură și grafică „Formă şi Expresie” – Cristian Pentelescu și Ana Zoe Pop, al expoziţiilor de pictură Zamfir Dumitrescu şi Ion Anghel, al Expoziţiei Internaţionale de Artă Feminină Contemporană „Poduri Europene” (ediţia a XIII-a), al expoziţiilor de pictură „Just Imagine” – Oana Maria Cajal, Ana Ruxandra Ilfoveanu și Ion Lazăr.
Program Galeria de Artă SENSO:
Zilnic, de luni până vineri între orele 11.00 – 18.00, sâmbătă și duminică între orele 12.00 – 18.00.

12316269_416004231930343_1948291914381543111_nInvitatie_ROMANIA CIVILA Expozitiede fotografie

 [:]