Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | 20/07/2024

Scroll to top

Top

Rendez-vous cu … @ Timişoara

Rendez-vous cu … @ Timişoara
Nistor Laurențiu

Galeria Park- Ulla Westerweller

Vernisaj – 16 iunie, ora 17

Aspecte biografice:

1977-1982 Studii superioare în domeniul artei şi romanisticii la Universităţile din Frankfurt, Siegen, Germania și la Universitatea Francois Rabelais din Tours (Franţa), artă liberă la Academia de Artă, avându-l ca profesor și mentor pe sculptorul prof. Olivier Seguin (bursă DAAD și o bursă de graduați a Universității din Gissen); diverse expoziţii de grup în cadrul studiului (printre altele: fotografii si video din secvenţe de dans expresiv cu figurine proprii; fotografii apărute în „Aspekte” 1982).

1985- 1988 Studii doctorale în domeniul Istoria artei /romanistică în Siegen şi în Paris (bursă DAAD) cu tema „Elemente suprarealistice în romanele lui Boris Vian”; publicarea lucrării de disertație în Editura Universităţii Karl Winter, Heidelberg – 1992;

Realizarea unor lucrări de artă proprii în stil suprarealist

1990- 1993 Profesor de artă la Liceul Internațional Polivalent din Toulouse unde coordonează departamentul de artă

Din 1999 Scrie povestiri (de ex.: „Lullus şi Lulla”, „Noapte bună înseamnă drum bun”, „Mia faţă de lună”, „Cal şi liliac”) pe care le ilustrează singură.

Din 2002 Se dedică exclusiv artei, unul dintre domeniile importante ale creației sale multilaterale fiind preocuparea cu necunoscutul și invizibilul.

Lucrează în principal cu cărbune, creion, cretă de ceară şi de ulei, tuş chinezesc şi alte tuşuri negre şi colorate, culori în acryl şi acuarelă. Multe dintre lucrări sunt realizate cu doar una sau puține linii.

Despre expoziția „Rendez-vous cu …”

Viața noastră constă în contacte de cele mai diverse feluri, în “întâlniri” cu oameni, animale, plante și chiar obiecte, cunoscute sau necunoscute, reale sau imaginare, care ne ajută să cunoaștem și să ne cunoaștem pe noi înșine.

Personal, mă interesează în mod deosebit contactul cu invizibilul care ne înconjoară. Crezul de la Niceea afirma deja: „Credem într-un singur Dumnezeu (…) care a creat toate lucrurile, cerul și pământul, lumea vizibilă și cea invizibilă”.

Această lume invizibilă mă fascinează. Uneori ni se oferă mici priviri și auzim, simțim și vedem ceva ce în mod normal rămâne ascuns de noi. Tocmai acest moment de întâlnire cu necunoscutul este cel pe care vreau să îl reprezint în lucrările mele și să transmit o idee

despre cât de puțin știm și înțelegem de fapt despre ceea ce ne înconjoară și chiar despre noi înșine: ce este oare ceea ce se emană din mine și se concretizează în desene sau colaje pe hârtie și mă privește ca un tu necunoscut?

Expoziția „Rendez-vous cu” vă invită la o varietate de asemenea “întâlniri” neobișnuite

Expoziții

Diverse expoziții în România, Ungaria, Franța și Germania: galeria „Helios” a Asociației Artiștilor Români din Timișoara/Timeșoara (2008), Universitatea ALMA MATER din Sibiu/Hermannstadt (2009), Muzeul de Artă din Timişoara, ( 2010); Universitatea din Debrecen (2010); Hoteluri NH din Frankfurt am Main (2009, 2011, 2013, Haus Fischerzunft din Bad Säckingen (2011), Mănăstirea Arnsburg lângă Lich (2013, 2015, 2017, 2018, 2019, 2020, 2021,2022), Warendorf lângă Münster (2015) , Camera Inginerilor Hessen din Wiesbaden (2016), Biserica Sf. Ioan din Eichstätt (2018), expoziții din Tours și Toulouse și multe altele..