Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | 19/06/2024

Scroll to top

Top

Refugee ArtStart @ București

Refugee ArtStart @ București
Nistor Laurențiu

Refugee Art Start/ 7-9 septembrie 2019

RO: Luni, 9 septembrie, începând cu ora 18:30, Asociația ActivRandom lansează proiectul Refugee ArtStart în spațiul alternativ Stucatura (str. Italiană 12). Proiectul Refugee ArtStart
este un program care va conecta comunitatea refugiată de cea locală, în București, prin canalul artei.

Prima acțiune din Refugee ArtStart se desfășoară în două zile distincte: sâmbătă, 7 septembrie, vizita la MARe/Muzeul de Artă Recentă și luni, 9 septembrie, vernisajul lucrărilor concepute de elevii coordonatorului programului de artă vizuală al ActivRandom,
Ilina Schileru.


Lucrările sunt realizate de elevi cu vârste cuprinse între 6 și 17 ani, care provin din state precum Afganistan, Liban, Siria, Iran, Irak, Iordania, Etiopia, Egipt, Brazilia și România.
Lucrările pot fi și achiziționate, suma urmând a fi direcționată autorului lucrării.

Deschiderea expoziției ArtStart este găzduită de STUCATURA, un spațiu alternativ de cultură vizuală – loc de expoziție dedicat artiștilor contemporani emergenți – cât și gastronomică (bucătărie cu influențe asiatice).
În cadrul serii, DJ Wefa și DJ David Hughes vor susține un workshop pentru copii, după care vor mixa pentru restul serii (moment oferit de British Council, ca parte a proiectului ”Life Skills Project”), iar Luca Dorache, unul dintre expozanți, va avea un moment de chitară-solo.
.
Refugee ArtStart (7-9 septembrie) este realizată în co-parteneriat cu STUCATURA, și susținută de British Council, MARe/Muzeul de Artă Recentă, VICE, Mustash și Total PC Distribution.
.
Programul Refugee ArtStart începe în septembrie 2019 și se va derula sub egida OMFest (festivalul culturilor care tranzitează sau se aclimatizează în peisajul bucureștean), cea mai
recentă ediție având loc în luna iunie 2019 – Iran Edition, care a adus gustul și savoarea Iranului la București alături de J’ai Bistrot, MercatoComunale și Point!
Intrarea la vernisaj este liberă.