Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | 22/07/2024

Scroll to top

Top

[:ro]Războiul Ţesătorilor @ Braşov[:]

[:ro]Războiul Ţesătorilor @ Braşov[:]
Nistor Laurențiu

[:ro]

În proiectul RazboiulTesatorilor, în perioada 15 martie – 7 aprilie 2017 se primesc aplicații de înscriere din partea artiștilor debutanți și profesioniști din orice domeniu artistic, care trăiesc și lucrează în România.

Întregul proiect, derulat până în octombrie 2017, constă în organizarea a două rezidențe pentru 4 artiști contemporani, acompaniați de 4 artizani și de un tehnician, și în pregătirea unei expoziții itinerante în Brasov- Bastionul Tesatorilor și Muzeul Național al Țăranului Român din București. Rezidențele și expozițiile vor fi documentate fotografic și video iar la finalul proiectului se va lansa un catalog-album. Concluziile proiectului vor fi prezentate și în cadrul unui workshop dedicat, la Universitatea de Artă București.

Aplicația constă în:

1.Biografie profesională a artistului/artistei
Este un text care conține detalii despre activitatea profesională a aplicantului (studii, expoziții, link-uri către / imagini pentru lucrările proprii etc.).

2.Idee /schiță a lucrării (text, simulare 3D, design grafic (computer), desen / pictură)
Este un document care reprezintă propunerea / schița de lucrare pe care se gândește artistul să o pună în practică. Ideea / schița va fi dezvoltată după prima rezidență, cea de documentare, și se va lucra propriu-zis pe baza acesteia în cadrul celei de-a doua rezidențe.

Proiectul este organizat de Muzeul Judetean de Istorie Brasov și Asociatia Forums, finanțat deAFCN și sprijinit de Consiliul Judetean Brasov

Parteneri: UNArte, Muzeul Național al Țăranului Român, Modernism Punct Ro, Universitatea Transilvania din Brașov

Toate detaliile aici
http://www.modernism.ro/2017/03/15/apel-national-pentru-inscriere-la-rezidente-artistice-proiecte-contemporane-pentru-patrimoniu-imaterial/

Vizual de RIZI design

 [:]