Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | 15/07/2024

Scroll to top

Top

[:ro]Războiul Țesătorilor @ Brașov[:]

[:ro]Războiul Țesătorilor @ Brașov[:]
Nistor Laurențiu

[:ro]

Artizane + artiști contemporani + războaie de țesut = love

Credem că sunteți curioși să aflați și anul acesta ce lucrări textile au rezultat după două rezidențe de cercetare și creație ale unor artiste contemporane, îndrumate de artizane din zona Branului.

Vă așteptăm joi 24 august la ora 17.00 să le vedeți, integrate în minunatul Bastion al Țesătorilor din Brașov, să vă întâlniți cu artistele și cu artizanele.
Organizatorii vă vor împărtăși detalii ale proiectului, provocările, munca asiduă dar și rezultate frumoase și spontane.

Meşteşugurile reprezintă o parte importantă a patrimoniului cultural imaterial. Meşteşugul de prelucrare a fibrelor textile din Țara Bârsei, în special din zona Branului, păstrează tehnici străvechi, consemnate de cercetări etnografice. Prelucrarea lânii şi a fibrelor textile vegetale a constituit o îndeletnicire casnică importantă în cadrul economiei autarhice specifice satului brănean de altădată.

Și vă provocăm 🙂 să aflați: din ce sunt confecționate lucrările textile, pe care le veți vedea la vernisaj: fibre animale (lână, specifică zonei Branului, păr de capră) sau fibre vegetale (cânepă, in, bumbac, mătase vegetală, borangic) ?

Artiste: Otilia Boeru, Claudia Pascu, Iulia Toma, duo Claudia Mușat și Viorica Slădescu,
Coordonatoare rezidențe: Dorina Horătău
Curator expoziții: Cosmin Nasui
Manageri de proiect: Ioana Schiopu, Nicolae Pepene

Ne vedem joi!

Mai mult despre rezidențe, inclusiv de anul trecut, aflați aici http://razboiultesatorilor.ro/rezidente/

 [:]