Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | 19/07/2024

Scroll to top

Top

PROLOG – PESTE ANI @ București

PROLOG – PESTE ANI @ București
Nistor Laurențiu

Expoziție – document la Galeria Romană

Prolog nu mai are nevoie de nicio prezentare. Cea mai longevivă grupare artistică românească, cu peste 35 ani de activitate, se reunește acum într-o expoziție document, în care sunt expuse lucrări în oglindă : începuturile, adolescența, tinerețea versus lucrările cele mai recente.

Gruparea Prolog nu s-a constituit după  un program sau ideologie, ci ea se recunoaște a fi doar „o lucrare împreună”, născută ca solidaritate față de natură, prietenie, credință.

Paralela perioadelor artistice expuse revendică un demers de cunoaștere a evoluției profesionale, a descoperirilor, încercărilor, analizelor și rezultatelor carierei artistice a celor mai cunoscuți și apreciați reprezentanți ai artei plastice contemporane românești: Constantin Flondor, Ion Grigorescu, Horea Paștina, Christian Paraschiv, Matei Lăzărescu, Valentin Scărlătescu, Mihai Sârbulescu, Dan Mohanu, alături de îndrumătorul lor, Paul Gherasim, cel plecat dintre noi în anul 2016.

“Trăim în vremea unei pandemii de un an de zile; obișnuintele noastre au fost tulburate și înlocuite de o grijă aproape nefirească a vieții, ce devine scop și nu normalitate — nu mai știm să avem libertate și învățăm, că vrem sau nu, să trăim cu spaima bolii! Grupul nostru Prolog, anii trecând, pășind peste moarte, ne-a adus Credința! Noi suntem pregătiți, așa cum suntem începând cu anul 1985 !”  – Christian Paraschiv, membru fondator Prolog, martie 2021.

Expoziția va fi deschisă marți, 9 martie 2021, cu începere de la ora 19.00. Participarea publicului la vernisaj va fi permisă în număr limitat, astfel încât să fie posibilă distanțarea fizică recomandată. Purtarea măștii de protecție, care trebuie să acopere nasul și gura, este obligatorie. Recomandăm folosirea dezinfectantului pentru mâini pus la dispoziție de către galerie și respectarea indicațiilor reprezentanților galeriei.

Parteneri : Catena pentru Artă

Parteneri media: Evenimentul Zilei, Senso TV, Jurnalul Bucureștiului “Le petit parisien”, IntellNews, Ultima Oră, Modernism,  Agenția pentru carte

Expoziția “PROLOG – PESTE ANI” este deschisă publicului în perioada 9 martie – 3 aprilie 2021.

Programul Galeriei Romană : Luni – Vineri 10.00 – 18.00, Sâmbăta 10.00 – 15.00

– GALERIA ROMANĂ
B-dul Lascăr Catargiu nr 1
sector 1 Bucuresti
Tel mobil:+40 721 896 185
Tel fix:  +40 311 079 275
e-mail:office@galeriaromana.ro
www.galeriaromana.ro