Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | 14/06/2024

Scroll to top

Top

Penultima EXPOZIȚIE……. @ Iași

Penultima EXPOZIȚIE……. @ Iași
Nistor Laurențiu

Expoziția – „Penultima EXPOZIȚIE…….”- Liviu Smântânică
30 Mai – 10 Iunie 2021

Uniunea Artiștilor Plastici din România – Filiala Iași are plăcerea de a vă invita să vizitați expoziția „Penultima EXPOZIȚIE…….” semnată de artistul Liviu Smântânică
Vernisaj: Duminică, 30 Mai 2021, ora: 17:00

Expoziția va fi deschisă în perioada 30 Mai – 10 Iunie 2021
Program de vizitare:
Luni-Vineri: 10:00-18:00
Galeria de artă „N. Tonitza”
Str. Alexandru Lăpușneanu, nr. 7 – 9, Iași
Vă așteptăm!

„Liviu Smântânică, născut în anul 1945 în Argeș – în refugii – mama fiind din Cetatea Albă, iar tatăl din Scobinți. Până la vârsta de 5 ani a locuit în București. În anul 1950 s-a stabilit la Iași. A urmat cursurile școlii primare și gimnaziale la Școala nr. 12 din Copou, apoi, Liceului Sportiv „Mihai Eminescu” Iași.
Cursurile de pictură le-a realizat la Școala de Arte cu pictorul Adrian Podoleanu și Lipa Natanson. A urmat institutul de Arte Plastice la clasa maestrului Dan Hatmanu și Nicolae Constantin. Specializările le-a făcut sub îndrumarea profesorilor: Constantin Radinschi – „Artă decorativă”, Călin Alupi – „Grafică”, iar cu Vasile Condurache – „Sculptură”.
A avut expoziții periodice la: Galeriile „Pod Pogor Fiul” , „Galeriile Muzeului Casei Corpului Didactic”, Galeriile Municipale „Dan Hatmanu”.
A obținut Premiul pentru „Cel mai bun actor” la Festivalul Mondial de Teatru de la Praga, Cehia, – „Diplomă de Excelență” – 30 de ani de activitate artistică, oferită de Consiliul Județean Iași în anul 2005, „Diplomă de excelență” pentru întreaga activitate artistică – Centenarul Marii Unirii, oferit de Primăria Municipiului Iași în anul 2018.
De 30 de ani este membru al UNITER, iar de peste 40 de ani, actor la Teatrul „Luceafărul” din Iași.”