Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | 22/07/2024

Scroll to top

Top

Peisaje subiective @ Centrul Cultural Palatele Brâncovenești

Peisaje subiective @ Centrul Cultural Palatele Brâncovenești
Nistor Laurențiu

[:ro]

Primăria Capitalei prin Centrul Cultural ”Palatele Brâncovenești de la Porțile Bucureștiului” vă invită sâmbătă, 03 martie 2018, la vernisajul a trei expoziții:
Peisaje subiective, expoziție pictură, semnată Eugen Raportoru și curatoriată de Marcel Bunea, organizată în parteneriat cu Centrul Național de Cultură a Romilor Romano Kher. Vernisajul va avea loc la ora 17.00.
Eugen Raportoru este Pictor…pentru că doar pictura poate să-l scoată din trăirile intense ale pulsului vieții.
Harnic și lucid, artistul își trasează cu greu drumul, prin hățișul prejudecăților contemporane. Lupta nu-l sperie, chiar din contră , îl motivează superior. Sinceritatea este, cred , trăsătura definitorie a artei sale.
Eugen Raportoru  nu este nici un intelectual  interesat doar  de esențe și sinteze, dar organizează suprafața picturală cu rațiune specifică. Și asta nu e puțin lucru ! 

Marcel Bunea   

În sala Foișor, tot de la ora 17.00, va fi vernisată expoziția de sculptură Polifonii, aparținând artistului Mihail Nicolescu, despre care, criticul de artă Mădălina Mirea afirma:
Personaj în egală măsură discret și ex-centric, Mihail Nicolescu trăiește, cu fiecare lucrare a sa, tensiunea continuă dintre o lume ideală, situată în registrul grav și realitatea cotidiană, plasată sub semnul derizoriului. Lucrările sale generează Polifonii, conglomerate de idei și fapte de creație, având ca ultim scop extragerea eului său artistic din zona crepusculară. 

Artistul Ștefan Neacșu semnează a treia expoziție vernisată sâmbătă, 03 martie 2018, de la ora 18.00.

Expoziția de sculptură Zbor întrerupt este curatoriată de Mădălina Mirea.

Ștefan Neacșu este un sculptor sui-generis. Provocarea pe care o lansează publicului prin expoziția din Cuhnia brâncovenească este aceea de a fi părtaș la actul său artistic. Vizitatorii sunt îndemnați să dea nume lucărilor, iar pentru a valorifica aspectul tactil al sculpturilor, vor putea atinge nestingheriți lucrările expuse. Distanța dintre momentul  expunerii si momentul finisajului (o lună), va fi măsurată prin fotografii.   

 

 [:en]

[:]