Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | 22/06/2024

Scroll to top

Top

Pe urmele lui Constantin Brâncuși”, expoziția colectivă internațională organizata de Asociatia “ARS”

Pe urmele lui Constantin Brâncuși”, expoziția colectivă internațională organizata de Asociatia “ARS”
Nistor Laurențiu

20/09/2019-20/10/2019

Vernisajul 20/09/2019,  Muzeul Județean Gorj „Alexandru Ștefulescu”

„Arta mea aspiră mai presus de toate la realism: caut realitatea ascunsă, esența obiectelor în realitatea lor intrinsecă și fundamentală; aceasta este singura mea preocupare profundă. ” Constantin Brâncuși

Pe 20 septembrie 2019 se va deschide o nouă expoziție colectivă organizată de Asociația Culturală “Ars”, intitulată „Pe urmelelui Constantin Brancuși”, evenimentul fiind realizat în parteneriat cu Muzeul Județean Gorj „Alexandru Ștefulescu” din Târgu Jiu, România.

Artistii din întreaga lume, un grup vibrant care lucrează cu mijloace diferite de exprimare într-un mod creativ și factual se vor întâlni pe simeze la Târgu Jiu. Expoziția sărbătorește diversitatea bogată care se află în centrul filozofiei lui “Ars” și include atât lucrări ale artiștilor care au fost reprezentați de mult timp în asociație, cât și cele ale  artiștilor care au început recent să să -și  lase amprenta în artă. Expoziția de grup cuprinde instalații, sculpturi și lucrări bi-dimensionale (pictură și fotografie), creând o colecție de arta ca o familie, lansând  provocări artistice  provenite din diverse concepte artistice internaționale.

După cum sugerează titlul, expoziția dorește să fie un omagiu  adus spiritului artistic și al inventivității unice a lui Constantin Brancuși, propunând rezonanțe și corespondențe în căutarea locurilor și semnelor sculptorului. În acelașitimp, ea dorește să încurajeze dialogul între diferitele culturi, istorii, cercetări, expresii și mijloace artistice diferite. Expoziția reprezintă, de asemenea, o călătorie artistică interioară: dincolo de legăturile personale și conceptuale, fiecare artist  dezvoltând  un limbaj artistic diferit. Expoziția colectivă reunește diferitele identități pluraliste și nevoile urgente ale omului si artiștilor selectați, propunând frumusețe, reflecții asupra vieții și lumii, precum și impresii care stimulează reflecția.

Expun 29 artiști care traiesc sau lucrează în: Italia, Albania, România, Franța, Germania, Austria, Statele Unite, Polonia, Coreea de Sud și Japonia.

Organizator/Curator :Elena Ducu, Presedinte Asociația “ARS”

Asociatia Culturală  Internatională “ARS”

“Ars” este o asociație culturală independentă, un laborator de idei dedicat artei contemporane, pregatind cu mijloace diferite de exprimare, cu propriul program de expoziții și evenimente, având ca obiectiv stimulare  diversității artistice. Președintele Asociatii Culturale „ARS” este Elena Ducu, artist vizual ce  promovat numeroase proiecte culturale de interes internațional. De o importanță deosebită au fost recentele inițiative expoziționale „Bruges 2011 – Culorile Lumii” în renumita sală “Garemijn “ în inima orașelor flamande, precum și expoziția tematică „2011: The Return of Nuclear” din Roma.

În 2012 au avut loc la Roma evenimentele „Abstract and Informal”, Galeria Pentart; „Emoțiile intense de culori“, în Utrecht (Olanda), la Galeriile Grachten, în plus față de prima ediție a expoziției „Culorile Lumii“ din Bruges (Belgia), II și expoziția tematică „2012: Arta și criza economică“ din Napoli , Castelul dell’Ovo.

Alte expoziții recente ale asociației : 2013 „La Luce nell’Arte”, galeria ROA, la Londra și „Sugestiile de artă modernă”, Galleria Thuillier, la Paris. Și din nou, în 2014, expoziția „Sfumature di Luce” la galeriaWard-Nasse din New York, SUA. 2015 a fost anul „Unghi“ (Zurichrefractie, Galerie 16b) și „frăție globală“ în Florența (Galerie Via dei Fossi, în octombrie). În 2016 a fost rândul proiectului expozițional  „Povestiri de călătorie“ (Roma, Space Galeria 40), „Evoluția în arta modernă“ din Aalst (Belgia) și miniexpoziția cu caracter personal „Ars din Milano“ (Spazi Arti).

Foarte recente sunt proiectele: „Spiritul modern“ la Galeria Spazio 40 din Roma, „Proteancontemporană“  la Spazi Arti Ungallery Milano și „Die EntwicklungdermodernenKunst“ înMunchen. În același oraș va fi realizat evenimentul tematic „2019: arta în epoca rețelelor sociale”.

www.arsmovimentoculturale.it