Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | 22/06/2024

Scroll to top

Top

OVIDIENII @ Constanța

OVIDIENII @ Constanța
Nistor Laurențiu

Primăria orașului Ovidiu, în calitate de organizator, în parteneriat cu Muzeul de Artă Constanța, vă invită la conferința de presă, care are ca scop vernisajul primei tabere de sculptură cu transmisie live din România, cu o durata de 30 zile, din cadrul proiectului – Simpozionul ,,OVIDIENII’’, ediția a IV-a : Tabăra de sculptură în piatră pe temă ovidiană.

Astfel, timp de o lună, vizitatorii Muzeului de Artă Constanța vor putea viziona live, pe cele 5 ecrane amplasate în muzeu, performance-ul celor 5 artiști consacrați (Vladlen Babcinețchi, Laurențiu Mogoșanu, Nicolae-Ovidiu Popa, Valentin Vârtosu, Dumitru Verdianu, curator Maria Bilașevschi) care vor sculpta în atelierul amenajat pe platoul Centrului Cultural ,,Elena Roizen” din orașul Ovidiu.

Fiecare artist va prelucra un bloc de piatră brut, de aprox. 2 m cub, proporțiile blocurilor fiind diferite, în funcție de fiecare proiect în parte.

Simpozionul este organizat după modelul taberelor de sculptură internaționale consacrate, fiind invitați artiști cu experiență în domeniul sculpturii monumentale. Opera lui Ovidiu va constitui punctul de plecare al acestei tabere de creație. Libertatea de expresie, spiritul avangardist și bucuria creației vor constitui valorile de bază ale simpozionului, dorindu-se crearea unui nucleu artistic care să promoveze orașul Ovidiu la nivel național și internațional.

Pe tot parcursul acestui proiect, indiferent de categoria de vârstă, puteți lua parte alături de cei 5 artiști la acest proiect cultural inedit, fiind parte activă la crearea acestor opere de artă ce vor fi folosite pentru a înfrumuseța 5 amplasamente de pe domeniul public al orașului Ovidiu.

Locație – Muzeul de Artă Constanța (conferință de presă și deschidere vernisaj)

Data – 23 iunie 2022

Ora – 11:00