Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | 20/07/2024

Scroll to top

Top

OPUS-FLASH 3 @ Simeza

Nistor Laurențiu

Expoziția „OPUS-FLASH 3”,

semnată de ioan cuciurcă,

va putea fi vizitată la Galeria Simeza (București)

a Uniunii Artiștilor Plastici din România,

în perioada 17–30 iunie 2019.

Vernisaj: marți, 18 iunie, ora 19

Despre „Opus-flash”

Prezenta expoziție este a treia din seria„Opus-flash”.

Prima manifestare, vernisată la Münster și la Berlin, a fost itinerată la Viena, Roma și Mogoșoaia sub egida Centrului Cultural Palatele Brâncovești. Lucrările au fost apoi expuse la Galeria Simeza din București.

A doua, intitulată „Opus-flash +”, găzduită anul trecut în sălile Muzeului de Artă din Cluj-Napoca, a completat inventarul inițial cu lucrări neexpuse.

Primele două expoziții, cuprinzând ciclurile „Suprafețe simetrice”, „Trup și culoare”, „Cugândul la Leonardo” și „Torsuri”, au panotat desene și printuri care evidențiau corpul uman și draperia în zona figurativului formal.

Expunerea de față reabordează tema „Marile întinderi”cu mijloacele tehnice pe care le practic / le exersez la ora actuală: printurile color.

Complexa lucrare Flash-Tors cuprinde fotograme folosite în ciclul „Trup și culoare – Ferestrele trupului”. Imaginile încă neexpuse public, dominate de Marea piramidă, Grafit-Argint și Cristal, fac de asemenea partedin prezenta expoziție. Display-ul e întregit de câteva desene mai vechi, de dimensiuni relativ mici.

Lucrările din ciclul „Marile întinderi II – Glisări”se depărtează de realitate, dar privitorul atent poate discerne elementele unui real mai mult sau mai puțin imediat.

În această a treia etapă am urmărit să dezvolt un dialog între lucrări gândite în perioade diferite, subsumate genericului „Opus-flash”.

ioan cuciurcă

iunie 2019

Parteneri media:
Modernism, Observator Cultural, Radio România Cultural, Senso TV – Arte, Agenția de Carte, Cultura, Art Clue, Levithan.