Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | 22/06/2024

Scroll to top

Top

OPEN CALL FOR ART @ Galeria de Artă a Castelului Cantacuzino din Bușteni

OPEN CALL FOR ART @ Galeria de Artă a Castelului Cantacuzino din Bușteni
Nistor Laurențiu

Galeria de Artă a Castelului Cantacuzino din Bușteni organizează un nou concurs de portofolii cu scopul de a susține și promova artiștii români din diferite domenii ale artei.

Artiștii sunt invitați să-și înregistreze lucrările conform tematicilor și datelor de mai jos, lucrări care pot fi atât din domeniul picturii, graficii, fotografiei, sculpturii, cât și instalații sau tehnici mixte. Artiștii pot să își depună dosarele pentru diferite tematici, urmând ca în urma unei selecții, lucrările să fie expuse pe parcursul următorului an și să se bucure de o expunere amplă, atât prin prisma vizitatorilor, cât și prin promovare în mediul online.

  • Anul cărții în România – data limită: 4 septembrie 2019

Tema propune prezentarea cărților și a lecturii în artă, fiind deschisă interpretării artistice. Scopul expoziției este încurajarea lecturii și prezentarea cărții în artă, într-o varietate largă de viziuni: cititori, scriitori (naționali sau internaționali), biblioteci și spații de lectură, ilustrații de carte, cartea ca obiect ori ca subiect, opere literare transpuse în arte vizuale etc.

  • Teme mitologice – data limită: 30 noiembrie 2019

Poveștile mitologice ale lumii prezentate în artă, fie redate într-un mod clasic, fie în interpretări noi și surprinzătoare. Expoziția dorește să poarte privitorul prin aceste povești care au contribuit la viziunea umană asupra lumii în care trăim și să le aducă mai aproape de public, în varianta vizuală.

  • Rural și urban – data limită: 29 februarie 2020

Spațiile care ne înconjoară au fost surse de inspirație în toate timpurile, însă limita dintre rural și urban tinde să devină tot mai subtilă. Expoziția dorește să scoată în evidență aceste spații și să atragă atenția asupra locurilor populate de oameni, astfel încât să le privim cu ochi noi, în viziuni originale.

  • Alte teme și propuneri – data limită: 18 decembrie 2019

O categorie fără limite, prin care încurajăm toți artiștii să participe la concurs pentru a avea șansa să își expună operele de artă în Galeria de Artă a Castelului Cantacuzino.

Portofoliile pot fi trimise la adresa art@zamora-estate.com prin www.wetransfer.com sau pot fi expediate la Castelul Cantacuzino din Bușteni, strada Zamorei, nr. 1, Bușteni, jud. Prahova, 105500, către Alexandra Ardelean.

Artiștii sunt invitați să participe cu un portofoliu care să conțină un CV complet al artistului incluzând o listă cu expozițiile precedente la care a participat (dacă este cazul), o prezentare a artistului și a viziunii sale, fotografii ale lucrărilor (pentru sculpturi și opere tridimensionale, fotografii din diverse unghiuri, greutate), dimensiuni, un text de prezentare a lucrărilor și datele de contact ale artistului.

Pentru mai multe informații, vizitați pagina http://www.cantacuzinocastle.com/single-post/2019/08/09/OPEN-CALL-FOR-ART-Concurs-de-portofolii-pentru-Galeria-de-Artă-a-Castelului-Cantacuzino-din-Bușteni sau puteți să ne contactați la adresa de email art@zamora-estate.com

Mult succes!