Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | 27/05/2024

Scroll to top

Top

[:ro]Omul împotriva vietii@Club A[:]

[:ro]Omul împotriva vietii@Club A[:]
Nistor Laurențiu

[:ro]

Deschidere de „stagiune” la Cafeneaua critică
Omul împotriva vietii@Club A 
joi 15 octombrie 2015, orele 19.00 – 21.30 
Amfitrion: Ion Bogdan Lefter

La deschiderea „stagiunii” 2015-2016, Cafeneaua critică propune un „bilanţ de etapă” al artelor vizuale româneşti de azi, cu pornire de la recenta ediţie a VI-a a Salonului „Arte în Bucureşti” organizat de Uniunea Artiştilor Plastici, de această dată cu tema asumat-ecologistă Omul împotriva vieţii (26 septembrie-9 octombrie 2015). 
Participanţi: 129 de artişti şi grupuri artistice din toate generaţiile. Curatoare principală: Alexandra Titu, susţinută de curatorii celor şapte spaţii de expunere: Patricia Teodorescu (Centrul Artelor Vizuale/Galeriile Căminul Artei), Marius Burhan (Galeria Simeza/ Ordinul Arhitecţilor din România), Dorina Horătău (Galeria Orizont), Reka Csapo Dup (Combinatul Fondului Plastic/ Tipografia-Hala), Cristina Bolborea (Galeria Galateea), Mihaela Lazăr (Universitatea de Arhitectură şi Urbanism „Ion Mincu”). Discuţia de la Cafeneaua critică se va desfăşura sub genericul Salonului, cu adaosul unui semn de întrebare reflexiv.
Invitaţi: echipa curatorială condusă de Alexandra Titu, preşedintele UAPdin România, Petru Lucaci, artiştii participanţi, critici şi istorici de artă. 
Cafeneaua critică este un proiect de dezbateri culturale pe teme de actualitate. Prima serie s-a desfăşurat în anii 1990, la Cafeneaua Facultăţii de Litere a Universităţii Bucureşti. Seria a doua a debutat în noiembrie 2008 la Clubul TSC şi a continuat la Clubul A şi la Club Control. Din toamna lui 2011 dezbaterile Cafenelei critice au loc la Club A. 
În „STAGIUNEA” 2015-2016, ele vor avea loc în fiecare joi seară

Echipa  Arte în București

afis cafenea OMUL IMPOTRIVA VIETII

 [:]