Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | 30/05/2024

Scroll to top

Top

OCHI/FORME ZBURĂTOARE @ CAV

OCHI/FORME ZBURĂTOARE @ CAV
Doctor

Expoziție de pictură a artistului Daniel Răgușitu

Galeria Căminul Artei

Strada Biserica Enei nr. 16, București

2-14 octombrie 2023

Vernisaj: 5 octombrie 2023, ora 18:30

Uniunea Artiștilor Plastici din România vă invită joi, 5 octombrie 2023, ora 18:30, la Galeria Căminul Artei, Str. Biserica Enei nr. 16, București, la vernisajul expoziției de pictură OCHI/FORME ZBURĂTOARE, a artistului Daniel Răgușitu.

Prezintă Alexandra Crăciun, critic de artă.

Expoziția va fi deschisă zilnic, în perioada

2-14 octombrie 2023, între orele 10.00 si 19:00.

„Daniel Răgușitu pictează o lume a unor forme reversibile… o lume a unui cer dizolvat, cu aurore boreale ce izbucnesc direct în materie, descompunând într-o chimie bizară: chipuri trupuri, edificii.

Expoziția OCHI/FORME ZBURĂTOARE reprezintă, astfel, o intersecție. O intersecție a privirii cu obiectul ce transformă spațiul acesta interstițial: în subiect.

Asistăm la un „joc secund” în care sursa abstracționismului nu mai este negația formei, ci sublimarea sa, transformarea ei în lumină.

Volatile, plasate la marginea lucrurilor între corp și retină, lucrările lui Daniel Răgușitu desenează contururile unei lumi în care toate amintirile încep să foșnească, siluete bizare alunecă prin nori de culoare, aerul se face când roșu, când verde, galben sau violet. „

Daniel Răgușitu (n.1967) este artist plastic, membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România din 1997. Este cunoscut pentru picturile sale abstracte, cu suprafețe mari de culori puternice în tentă vibrată, cu elemente preluate din tehnica icoanei pe lemn. Este o prezență constantă pe simezele din țară, atât în expoziții personale cât și la expozițiile organizate de Uniunea Artiștilor Plastici din România; participă la expoziții colective și de grup în Germania și Franța; în intervalul 2002-2005 a fost membru al grupului Salmastru, alături de Ion Anghel, Anca Koller și alți artiști din generația lui; în 1999 a fost distins cu un premiu pentru gravură contemporană la Bienala de Gravură „Iosif Iser”; în 1998 a primit Premiul Tineretului pentru Desen la Salonul Internațional de Artă Contemporană de la Reșița; lucrările sale se regăsesc în colacții private din Italia, Marea Britanie, Franța, Elveția, Mexic, Columbia, SUA și Olanda.