Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | 15/06/2024

Scroll to top

Top

O, Maică Preacurată… @ Râmnicu Vâlcea

O, Maică Preacurată… @ Râmnicu Vâlcea
Doctor

Muzeul Județean „Aurelian Sacerdoțeanu”, în parteneriat cu Filiala Râmnicu Vâlcea a Uniunii Artiștilor Plastici din România, cu Consiliul Județean Vâlcea și cu Primăria Municipiului Râmnicu Vâlcea organizează în perioada 7-26 septembrie, în incinta Muzeului Satului Vâlcean de la Bujoreni, expoziția de icoane pe sticlă „O, Maică Preacurată…”, prilejuită de sărbătoarea Nașterii Maicii Domnului.

            La expoziție vor participa șapte iconari vâlceni, unii mai experimentați, alții începători, reuniți însă în jurul unei pasiuni comune pentru tot ceea ce este  frumos și pentru ceea ce este profund, spiritualꓽ Ion Filigean, Aurora Filigean, Mioara Comănescu, Elena Dican, Alina Cristea, Elena Radu și Gabriela Popescu.

            Astfel, fiecare în maniera sa distinctă, cei șapte își propun să-i aducă un omagiu „Celei mai presus decât heruvimii”, intercesoarei supreme a creștinismului, „Preacuratei Maici a lui Hristos”.

            Vă așteptăm la vernisajul ce va avea loc în data de 7 septembrie 2023, la ora 12ꓽ00, în sala de expoziții amenajată în interiorul Școlii Primare din Stoenești, aflată la Muzeul Satului Vâlcean, Bujoreni. Expoziția poate fi vizitată conform programului muzeului (de marți până duminică, între orele 10ꓽ00-18ꓽ00), până în data de 26 septembrie 2023.

Curatoriꓽ Alina Cristea și Gabriela Popescu

Coordonator de proiectꓽ Gheorghe Dican