Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | 14/07/2024

Scroll to top

Top

Mihai Puricel @ București

Mihai Puricel @ București
Nistor Laurențiu

Asociația Culturală ARTAR vă recomanda să vizitați  în perioada 5 – 22 februarie 2018 expoziția de pictură a artistului plastic Mihai Puricel găzduită de Galeria Artelor a Cercului Militar Național, București

Vernisajul va avea loc miercuri, 7 februarie la ora 17, 30 în deschiderea căruia va lua cuvântul Dr. Adrian Silvan Ionescu.

Va așteptăm cu drag!

“Mihai Puricel este un mare iubitor al naturii şi un împătimit peisagist. Exigent cu sine până la duritate, el nu face nici un compromis şi lucrează cu furia celui care este conștient că nu mai poate întâlni încă odată în viaţă acele culori şi acele jocuri ale norilor pe cer, deşi nu-şi modifică poziţia din care cercetează natura înconjurătoare şi nici anotimpul care este, cu constanţă, vara. De la complex la esențializat, de la descriptiv la sintetic, de la redarea pură, nemodificată, a realităţii la schematizări realizate prin reducerea elementelor la pete, Puricel pendulează, cu eleganţă şi discreţie, spre sugestia de peisaj, încercând evadări spre abstract.”

Dr Adrian Silvan Ionescu

”Privind peisajele lui Mihai Puricel, remarcăm capacitatea artistului de a realiza o sinteză spațială a acelor zone de care, în primul rând sufletește, s-a simțit în mod deosebit atras. Frumusețea imaginilor redate nu a constituit principala condiție care i-a trezit interesul de a le imortaliza, ci sentimentele pe care acestea i le-au produs. Impacul emoțional pe care dealurile, căpițele de fân, silueta verticală a unei clopotnițe sau o carieră de piatră l-au avut asupra sa l-a concentrat spațial în mase de culoare, în ritmurile și cadențele unei geometrii interioare secrete, guvernate cu precădere de armonii cromatice.”

Roxana Bărbulescu – critic de artă