Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | 23/07/2024

Scroll to top

Top

Marieta Pamfil 01.12.1946 – 05.06.2020

Marieta Pamfil 01.12.1946 – 05.06.2020
Nistor Laurențiu

Marieta PAMFIL a plecat la ceruri astă noapte.Un mare artist plastic, bijutier, dar si un om cald, generos, extrem de altruist, cu mare înţelepciune Marieta PAMFIL este autor de lucrări decorative speciale, cu o carieră bogată ce constă în numeroase expoziţii personale şi participări la saloane de artă plastică. Artista este prezentă cu lucrări reprezentative în colecţii naţionale şi internaţionale. S-a distins în arta decorativă şi bijuteria contemporană –  atât din România cât şi în străinătate – prin originalitate, inovaţie, rezonanţă subtilă la material şi spirit creator mereu rennoit.A trăit şi a creat în Studio-ul său din Timişoara. Marieta Pamfil a încetat din viaţă Vineri 5 iunie 2020 la Timişoara.Lucrările sale rămân în mintea privitorului, spaţiul lor plastic e îmbogăţit, iar amintirea sa rămâne vie în sufletul nostru.
Francoise Pamfil

arhitect

O evocam acum puțină vreme pe Marieta PAMFIL, o aristocrată a artei, încheind: ”Nimic nu s-a schimbat de pe când scriam așa… ba dimpotrivă: și admirația, și respectul, și, mai cu seamă, dragostea au tot sporit.”

Completez azi, la mai puțin de o lună: adevărat, nici admirația, nici respectul, și, mai cu seamă, nici dragostea nu s-au schimbat…. doar viața i s-a împuținat cu o viață.
De astăzi, Cuci e o poveste… încă, doar, o minunată viață încheiată în poveste.

De miercuri, 10 iunie, ora 11, în Cimitirul din strada Stuparilor 23, din dragul ei Fabric, începem să depănăm povestea… pavăză neuitării…

Sorina Jecza