Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | 19/06/2024

Scroll to top

Top

MANIFEST @ Festivalul de Artă EUROPALIA

Nistor Laurențiu

„MANIFEST“, Mihai ȚOPESCU, Festivalul de Artă EUROPALIA, Château de Beloeil, Belgia , 2019

„Manifest“, un proiect artistic conceput în urma cu patru ani prin realizarea unor video-instalații,performance si fotografii in diferite zone din Romania ca un demers artistic impotriva poluarii mediului.Un MANIFEST pentru aer curat, pămant curat, ape curate și spirite curate. 
„Intervenția din 2017 în Pădurea Poenari, Gorj, România unde am vopsit 600 arbori în diferite culori ecologice a fost un act artistic împotriva defrișărilor masive de păduri. Au urmat o serie de video-instalații, performance și fotografii folosind „elemente colorate“ cilindri, prisme montate fie pe un munte, pe un deal, pe lac, pe mare, în păduri, pe stradă, în muzee sau spații publice având același mesaj social. Lupta împotriva poluării mediului. Multitudinea de culori sunt energiile cromatice a celor care se implică în acest manifest, iar elementele simbol sunt Forța și Unitatea de acțiune”.M.Ț.

Institutul Cultural Român și Festivalul de Artă EUROPALIA, organizează în data de 18 Iulie 2019, la Château de Beloeil, Belgia, ora 20.00, vernisajul Proiectului artistic MANIFEST al artistului vizual Mihai ȚOPESCU.