Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | 22/07/2024

Scroll to top

Top

[:ro]LIVIU VLADIMIR RUSSU 11.11.1951 – 19.11.2018[:]

[:ro]LIVIU VLADIMIR RUSSU 11.11.1951 – 19.11.2018[:]
Nistor Laurențiu

[:ro]

„Încă un sculptor din generația de aur a plecat să cioplească în ceruri, alăturându-se confraților săi prea repede luați dintre noi în ultimul deceniu.

Artist cu har și cu vocație autentică, cu o uluitoare capacitate de sinteză a formelor, Liviu Russu a trăit discret, s-a lăsat prea puțin răsfățat de critică și de public, a fost aproape zgârcit cu expunerea propriei opere și a trecut în viața veșnică la fel de discret și de smerit, precum a trăit.

L-am cunoscut și am colaborat cu Liviu Russu în ultimii cincisprezece ani, până când suferința l-a obligat să se retragă și nu pot spune decât că voi rămâne cu amintirea unui coleg generos, gata să se pună în slujba intereselor breslei, un sculptor cu mult talent și cu un suflet mare, conștient de răsturnarea dramatică a valorilor și de nevoia stringentă de a reface ierarhia reală.

Dumnezeu să-l primească pe Liviu Russu în Împărăția Sa. Odihnească-se în pace!”

Luiza Barcan

 

Trupul neînsuflețit al artistului este depus la Capela bisericii Sf. Nicolae de pe Calea Dorobanți, vis a vis de liceul I. L. Caragiale. Joi, 22 noiembrie, la ora 11.00 va avea loc slujba de înmormântare, iar după ora 12.00 Liviu Russu va fi înmormântat la cimitirul Ghencea Civil.

Uniunea Artiștilor Plastici din România anunță cu profundă mâhnire încetarea din viață a sculptorului LIVIU  VLADIMIR  RUSSU.

Creator cu har și prieten devotat, LIVIU  RUSSU este o reprezentare la superlativ a generozității și conștiinței.

Fie că se face vorbire despre opera sa plastică ori despre clipele minunate petrecute în compania sa, el s-a dăruit cu sensibilitate, onestitate, frumusețe și temei.

Sculpturile sale, și cele klein plastik și cele monumentale, demonstrază vivant talentul său plin de înzestrare, așa cum cei apropiați, cei pe care i-a primit în suflet, care nu au pășit încă, sperăm într-o lume mult mai bună, vor rosti cu limbajul său soft și plin de umor amintiri pline de necuprins.

Laureat al multor premii naționale și internaționale, dintre care de ultimul, Premiul Uniunii Artiștilor Plastici pentru Sculptură pe anul 2017, nu a mai beneficiat de decernarea lui, stau mărturie unei vieți dedicate actului de creație, sublimului profesional,  modalității prin care efemerul devine perenitate.

S-a mai aprins o Stea în Constelația Nemuririi!

Compasiune familiei, prietenilor, tuturor celor care l-au prețuit și iubit.

Dumnezeu să-l odihnească!

 

[:]