Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | 12/07/2024

Scroll to top

Top

Limite în/călcate și drumul către întregirea sinelui @ Galateea Contemporary Art

Limite în/călcate și drumul către întregirea sinelui @ Galateea Contemporary Art
Doctor

Galeria Galateea Contemporary Art vă invită să participați la workshop-ul interactiv „Limite în/călcate și drumul către întregirea sinelui” susținut de psiholog dr. Daniela Petruța Coman.

Evenimentul va fi susținut în ziua de 15.09.2023, ora 17.30, la galeria Galateea Contemporary Art în cadrul expoziției Limite în/călcate și va cuprinde două părți, una teoretică iar o alta parte aplicată la care publicul este invitat să ia parte.

„Tema workshopului își propune să aducă la suprafață o perspectivă care ne face să descoperim că fiecare luptă din viața noastră este o lecție importantă de învățat, iar în efortul nostru de a deveni oameni întregi, conștientizarea reprezintă de fiecare dată primul pas. Este uimitor cum integrarea personală devine naturală folosind medii simbolice și expresive.
Trauma este deconectarea brutală de lume. Persoana care trăiește o experiență traumatizantă rămâne suspendată între real și imaginar și asta o determină să se adapteze la suferință și nu la schimbare.
Când apare trauma granițele Sinelui se rup și apare o dezorganizare a vieții psihice, generând efecte patogene durabile. Totodată apare o emoție foarte puternică, dureroasă urmată de alte patru emoții negative destructurante: frica, furia, vinovăția, rușinea.
Artele expresive deschid calea persoanei către propriul inconștient și tot prin artă se exprimă părți ale psihismului, fațete necunoscute anterior care aduc astfel la lumină informații noi și conștientizări.
Ne naștem cu capacitatea de a fi creativi. Creșterea personală și, mai apoi, atingerea stărilor de conștiință la nivele înalte se realizează printr-un proces de transformare profund care are în centru creativitatea, aceasta fiind un proces eminamente vindecător.
Arta expresivă reprezintă produsul exprimării care aduce mesaje importante din inconștient și netezește calea individului către vindecare. Emoțiile și sentimentele noastre sunt o sursă de energie care, orientată către artele expresive, eliberează și transformă. ” psiholog dr. Daniela Petruța Coman

Eveniment în cadrul expoziției de ceramică „Limite în/călcate”
Expun: Andrea Éva Szőcs (HU) și Georgiana Cozma (Ro)
Curator: Ana Negoiță
18.08 – 27.09.2023

Parteneri: Workspace studio

Parteneri media: Modernism.ro, Revista Arta, Agenția de Carte, Jurnalul Bucureştiului, Intell News, Leviathan, ArtLine, Amos, Propagarta, Empower Artists, Agerpres, Radio România Cultural, Coolt Neamț, Zile și Nopți

Galeria Galateea Contemporary Art
Calea Victoriei 132, sector 1, București
www.galateeagallery.com