Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | 15/07/2024

Scroll to top

Top

Le Cœur innombrable @ CCPB

Le Cœur innombrable @ CCPB
Doctor

În perioada 6 iulie-6 august 2023, Galeria Parter Palat și Galeria Foișor vor găzdui expoziția intitulată Le Cœur innombrable – Anna de Noailles & Martha Bibescu în vizită la Palat, artist Miruna Budișteanu.

„Vă invităm joi, 6 iulie 2023, ora 18: 00, în Foișorul și la parterul Palatului Brâncovenesc de la Mogoșoaia, să luați parte la o incursiune, în spațiu și timp, ce-și propune să reconstituie atmosfera unui Salon Parizian de acum un secol – mediul literar și artistic în mijlocul căruia evoluau, dându-i viață, poeta Anna Brâncoveanu, contesă de Noailles și prințesa Martha Bibescu.
Lucrările, imaginile și înregistrările sonore prezente în aceste spații vor constitui elemente și repere evocatoare, contribuind la redarea atmosferei unui Salon Parizian din perioada Belle Époque, la început de secol XX – perioada în care Anna de Noailles și Martha Bibescu întâlneau pe Marcel Proust, Pierre Loti, Paul Valéry, André Gide, Colette și alții scriitori, artiști și muzicieni emblematici.
Ni se vor alătura actori care vor face trimitere la personalități cheie ale saloanelor vremii și a celor de azi – Victoria Cociaș, Patru Gavril, Cristina Flutur, Dana Rusu, Alex Sinca și posibil un invitat surpriză.
Sunteți invitați, pe măsura inspirației, să vă aduceți aportul personal, integrându-vă în atmosferă prin vestimentație și accesorii care să trimită la moda și obiceiurile din Belle Époque”.

Miruna Budișteanu