Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | 19/06/2024

Scroll to top

Top

Lansare Revista ARTA  #50-51 Memorie, arhive și baze de date

Nistor Laurențiu

Vă invităm vineri, 26 noiembrie, de la ora 17.00 la Galeria Galateca dinStr. C.A.Rosetti, nr 2-4, Sector 1 București, la lansarea noului număr al Revistei ARTA  #50-51 Memorie, arhive și baze de date, alături de Horea Avram și Raluca Oancea, coordonatorii noului număr. Discuția va fi mediată de Magda Cârneci, redactor-șef și Petru Lucaci, director Revista ARTA. Accesul se face doar pe baza certificatului verde.

„Acest dosar își propune o investigație asupra modului în care conceptele de memorie, arhivă și baze de date sunt abordate în arta vizuală în contextul importantelor mutații recente precum abandonarea narativului liniar, disoluția genurilor, cultivarea inter-disciplinarității și inter-medialității. În paralel, dosarul va sonda și interferențele dintre rolul artistului arhivist respectiv cel al istoricului, al antropologului, al curatorului unei colecții. Contribuția noastră – inevitabil parțială – la dezbaterea unui subiect extrem de vast va urmări întrebări precum: Ce presupune arhiva ca formă sau medium? Ce tip de privire (gaze) angajează memoria? Cum capătă actele de memorie și obiectele de arhivă o miză educațională, antropologică sau istorică? La ce se referă mult invocata transformare a «documentelor în monumente»(Foucault)?”
Coordonatori: Horea Avram și Raluca Oancea Revista se găsește în librăriile și spațiile partenere: Cărturești, Humanitas, Sedcom Libris, Librăria La Două Bufniţe Timișoara, Galeria Quadro Cluj, Librarium, Inmedio, Relay, pe site-ul nostru și la sediul redacției din Str Biserica Amzei 7-9 București, de marți până joi între orele 9-15.00.