Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | 23/07/2024

Scroll to top

Top

Lansare de carte @ Medgidia

Lansare de carte @ Medgidia
Nistor Laurențiu

Asociația UMA ED ROMÂNIA anunță finalizarea cu succes a proiectului PATRIMONIU CULTURAL REVIZITAT. Taberele de la Medgidia – fenomen fondator al ceramicii românești contemporane. Proiectul a avut drept scop publicarea volumului bilingv (română-engleză), conceput ca un fel de catalog „raisonné” al lucrărilor de ceramică monumentală create în cadrul Taberelor de la Medgidia (1971-1977) – un patrimoniu cultural material uitat și insuficient studiat/ cunoscut azi, deși a avut un rol seminal pentru dezvoltarea ceramicii românești.

Lansare de carte: PATRIMONIU CULTURAL REVIZITAT.
Simpozionul de Ceramică Medgidia (1971-1977) – fenomen fondator al ceramicii românești contemporane
Vineri, 22 noiembrie, ora 12.30, Biblioteca Municipală „I.N. Roman”, Medgidia

Sâmbătă, 23 noiembrie 2019, ora 12.00, Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti – ARCUB (Foaier – strada Lipscani, nr. 84-90)

La lansare va fi proiectat filmul “Jocul cu lutul, cu apa și cu focul” (12 min.), al cărui titlu reia un gând despre ceramică al maestrului Costel Badea, documentar realizat în Studioul “Alexandru Sahia”, în 1978, regia Mirel Ilieșiu, imaginea Doru Segall. Tot în premieră, va fi expusă harta intitulată „Proiect de amplasare a obiectelor ceramice în aer liber cu piese desenate”, cu o lungime de peste 2 m şi realizată de arh. Teodor Ion, în decembrie 1981.