Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | 14/07/2024

Scroll to top

Top

[:ro]Isache Daniela[:en]Isache Daniela[:]

Nistor Laurențiu

[:ro]

Isache Daniela
Isache Daniela
Adresa: Str. C. Negri 16, bloc G5, Iaşi – România
Tel:
e-mail: isachedaniela_is@yahoo.com

web: ,

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Fereastra-inchisa-ulei-pe-panza-90-x-50-cm.

Prezentare Demers Artistic

La aproape un secol de la manifestările întâilor expresionişti, Daniela Isache consideră că lecţia expresionistă nu şi-a epuizat, prin eroziune, substanţa. Ea continuă să gloseze pe tema portretului – mască, cu eficacitatea pe care o presupune fixarea pe o direcţie de exprimare. Cromatismul violent, tuşa vitală şi decisă sugerează un duel imaginar cu realitatea derizoriului.
Daniela Isache pictează aşa cum simte. Ea aplică stilul expresionist fără a face nicio concesie faţă de frumos sau decorativ, cu forţă şi, uneori, cu disperare.
Exacerbarea prin expresie dramatică a motivelor extrase din fantasmele nopţii declanşează interogaţii insurmontabile şi chiar tensionate crize. Iscodeşte cel mai adesea invizibilul şi creează ea însăşi realităţi paralele, personalizate, în raport cu ficţiunile la care are acces. Lucrările sale evidenţiază bolile acestui secol. Legătura dintre maladiile veacului intră în zona socială, cu condiţia de a sugera câte ceva despre universul de lângă noi. Un univers atât de amestecat, miraculos, uneori, şi terifiant, alteori. Spectacolul lumii este derizoriu si Daniela Isache, cu forţặ şi repulsie, continuă să pună la stâlpul infamiilor ororile umane.

website link: ,

[:en]

Isache Daniela
Isache Daniela
Adresa: Str. C. Negri 16, bloc G5, Iaşi – România
Tel:
e-mail: isachedaniela_is@yahoo.com

web: ,

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

The Closed Window, oil on canvas, 90 x 50 cm

Prezentare Demers Artistic

website link: ,

[:]