Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | 25/06/2024

Scroll to top

Top

INVOCAREA ALCHIMIEI 2.0 @ Orizont

INVOCAREA ALCHIMIEI 2.0 @ Orizont
Nistor Laurențiu

Filiala Arte Decorative a Uniunii Artiștilor Plastici din România, Adelina Ungureanu împreună cu Liana Bădălău, vă invitӑ la vernisajul expoziţiei  INVOCAREA ALCHIMIEI 2.0, care va avea loc, marţi, 6 august 2019, ora 19:00, la Galeria de artă ,,Orizont”, Bulevardul Nicolae Bălcescu 23A, București.

Protagonistele acestui eveniment sunt tinerele artiste Adelina Ungureanu și Liana Bădălău, absolvente ale Departamentului Design Textil şi Arte Textile, din cadrul Facultăţii de Arte Decorative şi Design, Universitatea Naţională de Arte Bucureşti.

Activitatea lor cuprinde numeroase participări în cadrul unor importante proiecte expoziţionale naţionale.

INVOCAREA ALCHIMIEI 2.0

Instalația artistică, „Invocarea Alchimiei 2.0”, este rezultatul a 5 ani de muncă, aceasta făcând parte dintr-un circuit creat pentru a înțelege mai bine alchimia și universul.

În această instalație artistică sunt reprezentate la nivel artistic și material cele trei grade de purificare întâlnite în alchimie, mai exact: „Nigredo” (putrefacție, descompunere, confuzie, moarte), „Albedo” (lumină, viață, cunoaștere) și „Rubedo” (purificare, unitate, esență). (Adelina Ungureanu)

DELIRIUM – BUTTERFLY EFFECT

 „Delirium – Butterfly Effect” – o colecție de imprimeuri ce vizează mai mult rolul estetic al textilului în vestimentație decât funcționalitatea acestuia. Colecția are ca lait motiv, fluturele – simbol al infinitului, al transformării și posibilităților multiple create de bătaia aripilor conform Teoriei Haosului. 

Piesele îndeamnă la o regăsire de sine, o contemplare spontană, fără vreun factor subiectiv. Încurajează acceptarea de sine, să poți fi cum ești tu, un alt tu sau alți tu, să te recreezi pe tine însuți și să încerci să trăiești  și să accepți ceea ce îți rezervă destinul dar și ceea ce poți tu să construiești sau să distrugi. O clipă doar, un gest, un gând și poți să te ridici de-asupra lumii sau poți cădea dedesubtul tuturor. Să accepți schimbarea în materie de destin, ca o metamorfoză a unui fluture, o metamorfoză în „creație”. (Liana Bădălău)

Procesare digitalӑ afiș/banner: Adelina Ungureanu

Imagine afiș/banner: Adelina Ungureanu

Perioada  de expunere: 6-16 august 2019

Intrarea la vernisaj nu necesită programare.

Expoziția poate fi vizitată cu programare în perioada 07.–16. 2019.

Programări: telefon: 0726 541 303; adellina.ungureanu@gmail.com  sau Facebook @invocareaalchimiei