Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | 29/05/2024

Scroll to top

Top

Însemne identitare @ Iaşi

Însemne identitare @ Iaşi
Doctor

Mircea Eliade argumenta că omul conştientizează existenţa sacrului fiindcă acesta se manifestă sau se înfăţişează ca un ceva cu totul diferit de profan, putând lua forma unui lucru oarecare, piatră ori copac, obiect estetic sau magico-simbolic, cu propria sa amprentă.

Pentru consumatorul de artă avizat, dar mai ales pentru vizitatorul curios, lucrările selectate pentru a celebra Ziua Culturii Naționale oferă un punct de plecare pentru a plonja cu încredere în ceea ce particularizează înțelegerea noțiunii de identitate prin arta vizuală. Ca reper tematic, ideea de conștiință națională și culturală nu are cum să nu fie asociată astăzi poetului Mihai Eminescu. Ca factor evolutiv și de referință, lirica eminesciană servește adesea drept pretext și context, generând interpretări iconografice sau transfiguri plastice metaforice.

Expoziția organizată de către Uniunea Artiștilor Plastici, filiala Iași și Mitropolia Moldovei și Bucovinei în spațiul Muzeului Mitropolitan va avea vernisajul la data de 19 ianuarie 2024, vineri, ora 13:00.

Vă așteptăm!