Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | 20/07/2024

Scroll to top

Top

Înapoi în viitor @ Târgoviște

Înapoi în viitor @ Târgoviște
Nistor Laurențiu

Expoziția „Înapoi în viitor” a artistului Liviu Nedelcu se deschide la Galeria Cinematografului Independența din Târgoviște

La invitația Primăriei Târgoviște și a Teatrului Tony Bulandra, Târgoviște, expoziția personală a artistului Liviu Nedelcu „Înapoi în viitor” se deschide luni, 09 mai 2022, la Galeria Cinematografului Independența, Târgoviște. Expoziția va fi deschisa in perioada mai – iunie 2022.

Lucrările lui Liviu Nedelcu derulează coregrafii exuberante de gesturi uneori histrionice, alteori eluzive, mizând pe discontinuitate şi neprevăzut. Granița dintre figurativ și abstract este destabilizată de acumulări de vopsea, de jocuri de transparențe, de gesturi care construiesc patternuri incerte de navigare. În aceste trasee-limită se insinuează diverse dispoziții afective care comprimă distanța dintre sine și celălalt.

Liniile energice, viguroase, se decupează într-o caligrafie ininteligibilă pe suprafața abrazivă. Calitățile evocative ale supafeței sunt mixate cu posibilitățile imaginative ale inserturilor textuale. Referințele ambigue la corpul uman fuzionează cu forme geometrice fluide. Liviu se angajează într-un joc al formelor de reprezentare în care destabiliează rutina vizuală. Imaginea provocatoare, clară, succintă este înlocuită de o reprezentare care mizează pe ambiguitate, pe o alcătuire stratificată, nefocalizată, intuitivă.

Liviu Nedelcu (n. 1962, Bacău, România) trăieşte şi lucrează în Focşani. Împrună cu Alexandra Titu și Constantin Prut a curatoriat la Focșani, București, Bacău, Cluj, Deva, Iași și Timișoara o serie de expoziții de grup cu artişti contemporani proeminenți.

Între 2010 și 2020, a organizat o rezidență artistică într-o stațiune montană în județul Vrancea.

Focșani, 06. 05. 2022 Președinte al Filialei Vrancea

a Uniunii Artiștilor Plastici

din România

conf. univ. dr. Liviu Nedelcu