Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | 18/07/2024

Scroll to top

Top

IMAGINARIUM @ BUCUREȘTI

IMAGINARIUM @ BUCUREȘTI
Nistor Laurențiu

„IAMGINARIUM”, BOGDAN TURCEA

sculptură

04 – 28 februarie  2021

    Dragi prieteni,

    Galeria Romană are plăcrea de a vă invita la deschiderea expoziţiei:

„Imaginarium”. În spaţiile generoase, deja cunoscute ale galeriei, pe tot parcursul lunii februarie, sunteţi aşteptaţi să descoperiţi lucrările de sculptură ale artistului Bogdan Turcea.

    Artistul s-a născut în Bucureşti, pe 7 noiembrie 1966 şi a absolvit Universitatea Naţională de Arte, în 2017, secţia sculptură, cu profesorii Adrian Ilfoveanu şi Mihai Rusen. Este membru al Uniunii Artiştilor Plastici din România. Artistul nu este la prima expoziţie în cadrul Galeriei Romană, acesta participând la o alta de grup, în anul 2019.

   „Lucrările pe care le propun privitorilor sunt, în mare măsură, rodul emoţiilor şi imaginilor provenite din preconştient. Am lucrat fără schiţe prealabile, încercând, după modelul suprarealist descris de Andre Breton, să transpun ideile cât mai crude, urmând a le găsi, pe măsura dezvoltării, un sens raţional şi un mesaj uşor de descifrat. Am încercat să grupez în saloanele galeriei lucrări cu tematică comună: un salon cu lucrări de insipiraţie mitologică, un bestiar, un salon cu tematică creştină şi unul dedicat lui Don Quixote. Ideea comună, pe care încerc să o sugerez, indiferent de paradigma epocii ce le diferenţiază, este viziunea, imaginarea privind sacrul”.

(Bogdan Turcea,  feb 2021).

    Vernisajul expoziţiei va avea loc joi, 04 feb 2021, începând cu ora 18:00, accesul în incinta galeriei fiind permis unui număr limitat de persoane. Totodată, vernisajul va fi transmis şi live pe pagina de Facebook a galeriei: https://www.facebook.com/galeriaromana

    În deschidere va vorbi dna Mariana Dragu, istoric de artă.

    Expoziţia este deschisă în perioada: 04-28 feb 2021

    Program de vizitare: Luni-vineri: 10:00-18:00,  Sâmbătă:  10:00-15:00

    Purtarea măştii de protecţie, care trebuie să acopere nasul şi gura, este obligatorie. Recomandăm folosirea dezinfectantului  pentru mâini, pus la dispoziţie de către galerie,  păstrarea  distanţării fizice de cel puţin 2 m şi respectarea indicaţiilor personalului galeriei.

    Parteneri: Catena pentru Artă

    Parteneri media:  Evenimentul Zilei, Senso Tv,  Jurnalul Bucureştiului “ Le Petit Parisien”, Intell News, Ultima Oră,  Modernism, Agenţia pentru carte.

   GALERIA ROMANĂ

   B-dul Lascăr Catargiu nr 1

   sector 1 Bucuresti

   Tel mobil:+40 721 896 185

   Tel fix:  +40 311 079 275

   e-mail:office@galeriaromana.ro

   www.galeriaromana.ro