Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | 19/07/2024

Scroll to top

Top

Ieri / Ivoar @ București

Ieri / Ivoar @ București
Nistor Laurențiu

Iulia Şchiopu – IERI
Expoziţie de pictură

„Cred că niciodată nu putem uita de timp, suntem într-un dialog permanent cu el, negociem, ne raportăm la el, trişăm, proiectăm. Toate acestea sunt motive pentru care l-am adus mereu în lucrările mele, l-am citat, parafrazat sau strecurat subtil printre teme.
Dacă, în general, mâine este cel care ne fascinează, nelinişteşte şi ne face sa visăm, eu m-am întors în ieri, timpul format din toate secvenţele care ne compun ca într-un puzzle dinamic şi multidimensional. Acolo e copilăria noastră, povestile de viaţă ale celor dinainte pe care încercăm sa le decodăm căutând printre fotografii sau sertare vechi; noi. Suntem suma tuturor acestor ieri, pentru că trecutul este cel care ne defineşte, care ne rescrie cu fiecare secundă nouă trăită.
Pornind de la madlenele lui Proust, am căutat în trecutul meu, în cel colectiv sau al altora în dorinţa de a regăsi nişte repere, momentul de reverie sau de emoţie intensă, formula de aur cu care pot deschide portalul acelui ¨mâine, clipa mereu amânată cu încă o zi.”

–––––––
Mihaela Obada – Ivoar
Expozitie de ceramica

„Lumina și umbra, plinul și golul, textura,culoarea, atribute ale semnului plastic, au fost avute în vedere la realizarea lucrărilor expuse. Formele simple, ușor de citit, concave sau convexe (funcƫie cum le așezăm) doresc să exprime libertatea de expresie, optimismul și invită privitorul la creaƫie. Detaliile vin să aducă noi jocuri ale luminii.”