Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | 30/05/2024

Scroll to top

Top

[:ro]Icoanele, imagini sacre in lumea contemporană @ Peru[:]

[:ro]Icoanele, imagini sacre in lumea contemporană @ Peru[:]
Nistor Laurențiu

[:ro]

 20-28 Septembrie 2018: Peru International Art Festival ICCA 2018

Comunicat de presă:

Evenimentul va cuprinde un simpozion de pictură si deschiderea expozitiei internationale de artă la Trujillo(20-23 septembrie), iar in perioada 24-28 septembrie va avea loc, in capitala Lima si un district al acesteia Miraflores, expozitia si simpozionul academic cu tema: „Ce este să fii un artist autentic într-o lume globalizată” (25-26 septembrie). Evenimentul va reuni artisti din 27 de tări, selectati si invitati de organizatori.

Artistul Claudiu Victor Gheorghiu a fost selectionat si invitat să reprezinte România, iar in cadrul sesiunii de comunicări a simpozionului academic de la Lima va prezenta prelegerea in limba engleză intitulată : „Icoanele, imagini sacre in lumea contemporană”. In cadrul simpozionului va fi prezentat si un referat semnat de poetul Florin Dan Prodan, fondatorul grupării literare și artistice „Zidul de Hârtie” din Suceava.

Claudiu Victor Gheorghiu este membru in Asociația Filială Artă Plastică Religioasă și Restaurare a UAP din România : AFAPRR a Uniunii Artiștilor Plastici din România, precum si membru Visarta (Societate de gestiune colectivă a drepturilor de autor în domeniul artelor vizuale).

Eveniment găzduit de: House of Identity of the Regional Government „La Libertad”, Guvernul local din Trujillo; the Dissemination Center Pedro Azabache, Trujillo; Municipalitatea districtului Miraflores-Lima; Association of Plastic Artists Vinatea Reinoso, Miraflores-Lima.

Eveniment organizat de: World Culture Artists Association, Inc.(WCAA) si International Creative artists Association (ICAA), presedintele celor două asociatii doamna Bosuk Lee , cunoscut si apreciat artist din Republica Coreea. Delegat pentru Peru: Carlos Cuadra Mercado, director al filialelor locale ICAA si WCAA.

Notă: distanta de peste 12.000 km intre România si Peru nu permite deplasarea artistului Claudiu Victor Gheorghiu la Trujillo si Lima,  datorită stării precare de sănătate.  Asa cum am mentionat deja, pe 26 septembrie va fi prezentată comunicarea sa, intitulată : „Icoanele, imagini sacre in lumea contemporană”. Multumesc presei pentru preluarea acestui comunicat.

 

[:]