Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | 21/07/2024

Scroll to top

Top

„HAPPINESS” – RICA NEMȚANU @ Iași

Nistor Laurențiu

12 AUGUST – 31 AUGUST 2020

UNIUNEA ARTIŞTILOR PLASTICI DIN ROMÂNIA – FILIALA IAŞI ȘI GALERIA DE ARTĂ „LABIRINT”, AU PLĂCEREA DE A VĂ INVITA SĂ VIZITAȚI EXPOZIȚIA „HAPPINESS”- SEMNATĂ DE ARTISTA RICA NEMȚANU

CURATOR: DR. MARIA BILAȘEVSCHI

EXPOZIȚIA VA FI DESCHISĂ ÎN PERIOADA 12 AUGUST – 31 AUGUST 2020

GALERIA DE ARTĂ „LABIRINT”, CASA DE CULTURĂ A MUNICIPIULUI IAȘI „MIHAI URSACHI”, PARC COPOU

VĂ AŞTEPTĂM!

În perioada 12-31 august, Galeria “Labirint” a Casei de Cultură “Mihai Ursachi” a Municipiului Iași prezintă publicului expoziția personală de pictură “Happiness” a artistei Rica Nemțanu.
Rica Nemțanu este absolventă a Universității Naționale de Arte “George Enescu” Iași, Facultatea de Arte Vizuale și Design, specializarea Pedagogia artei, promoția 2019 și membru al UAP Iași.
Expoziția poate fi vizitată în fiecare zi, de luni până vineri, între orele 09.00-18.00.

“Poate fi fericirea doar o pată de culoare? Rica Nemțanu ne răspunde prin lucrări realizate într-o tehnică mixtă (ce amintesc de graffiti), vibrante, cu o certă autonomie față de structurile conștiente, intuibile. Abstractizările și sintetizările, rupturile dintre pictura de suprafață și logica intern compozițională – unde coexistă diferite simultaneități, subliniază că starea de “fericire” nu stă în forma privită, ci în instinctul prim de realizare a lucrărilor, în crearea efectivă a unui micro-univers prin tușe. Portrete sau peisaje, siluete figurative sau forme abstractizate, lucrările artistei, cu trimiteri metaforice la diferitele stări ale împlinirii, ți se prezintă ca puncte de “puritate” ale gestului, ale gândirii, ale trării. Trăirea fericirii și a realității este subiectivă. Diferitele straturi de decodare plastică ale realului sunt dublate de întrebarea pe care artista o inserează ca lucrare în sine, “dacă asta se întâmplă în mintea ta, de ce asta ar însemna că nu e real?”. O expoziție despre ceea ce este real ca trăire, despre pasiune și instinct, în care fericirea chiar este o pată de culoare trăită intens”.
Maria Bilașevschi