Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | 24/06/2024

Scroll to top

Top

Grupului ”Corp A” @ CAV

Nistor Laurențiu

Duminică, 6 decembrie 2020, la Galeria CAV (Căminul Artei, str. Biserica Enei nr.16, București), începând cu ora 11.00 va a vea loc deschiderea expoziției ”Corp_A: inițiativa” și se va desfășura până pe 19 decembrie 2020.  În cadrul expoziției se va lansa grupul ”Corp_A”. Autorii expoziției sunt Alexandru Mărginean, Emil Mica, Gruia Rotariu și Adrian Șerbănescu. Expoziția respectă regulile de distanțare socială.

MANIFEST ”CORP A”

Comunitatea

În contextul unui spațiu post-industrial, în incinta Combinatului Fondului Plastic (CFP) al Uniuni Artiștilor Plastici din România, în clădirea CORP A sunt mai bine de 20 de ateliere de creație, cu specialități diferite precum pictură, sculptură, ceramică, textile și altele asemenea. Deși apropiați niciodată nu am comunicat real. Izolați în propriile noastre spații conceptuale am uitat că facem parte din aceeași breaslă… Astfel, considerăm că este necesară inițiativa de a ne uni și de a forma grupul artiștilor „Corp A”! Pentru a putea revigora entuziasmul cultural de care a beneficiat acest loc în trecut, pentru NOI, nucleul ”CORP A”, devine o OBLIGAȚIE să realizăm o reală comunitate dinamică, între toți artiștii care au atelier de creație aici, la Combinatului Fondului Plastic (CFP).

Motivația

Încă de la început subliniem că inițiativa noastră este o invitație la colaborare între noi și nu o unire de idealuri artistice, stilistice, estetice. Alături de alte medii culturale de exprimare, cum sunt literatura, artele performative și muzica, dorim să realizăm un dialog sincretic, cu dezvoltări de tip experimental, mai aproape de zona ludică a demersului și mai puțin concentrate pe finalitate.

Scopul

Inițiativa grupului ”Corp A” este de a crea o platformă culturală cu spații de expunere și spectacol, care vor produce evenimente culturale de tip alternativ, la care vor putea participa toate tipurile de public. În contextul spațiului Combinatului Fondului Plastic (CFP), dorim să creăm laboratoare interactive unde artiști din zone culturale diferite vor putea interacționa și produce acțiuni artistice noi.

Date contact:

Adrian Șerbănescu, tel. 0721.722.701, e-mail: adi.serbanescu@gmail.com

Alexandru Mărginean, tel. 0741.938.143, e-mail: alexandru.marginean@unarte.org